BİN 80 ÖĞRENCİ TERCİHLERİNİ

BİN 80 ÖĞRENCİ TERCİHLERİNİ

MELİKGAZİ´DE YAPTI .

TEOG ve LYS sonuçlarının açıklanması ile öğrenci ve velilerimize doğru tercih yapmaları konusunda yardımcı olabilmek için İletişim Merkezi´nde tercih masası oluşturulduğunu hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, TEOG ile LYS sınav sonuçları kapsamında açılan Tercih Danışma Merkezi´nin 14-26 Temmuz tarihleri arasında hizmet verdiğini söyledi.

Melikgazi Belediyesi Hizmet binası İletişim merkezi girişinde Tercih Danışma Merkezi´nin açıldığını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi.

?Melikgazi Belediyesi, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Melikgazi Rehberlik Araştırma Merkezi ile ortak bir çalışma yaparak Tercih Danışma Merkezi oluşturduk. Görevli uzmanlar tarafından öğrencilere ve velilere sınav sonuçlarına göre tercih edecekleri eğitim kurumları hakkında bilgilendirdik ve tercih sıralamaları yaptık. 9 gün içerisinde 1080 öğrenciye Tercih Danışmanlığı konusunda hizmet verilmiştir. Bunlardan 325 öğrenci TEOG, 755 öğrenci ise YGS ve LYS öğrencisidir. Yani günde 120 öğrenciye ya da bir başka açıdan her 4 dakikada bir öğrenciye hizmet verilmiştir. Melikgazi Belediyesi olarak eğitimin her aşamasında varız ve bunun için gereken her türlü hizmete ve yatırıma hazırız?

Sınava hazırlık kadar sınav sonuçlarının doğru anlaşılıp değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak ana sınıfı ve ilkokuldan başlayarak, lise ve üniversiteye giriş tercih hizmetine kadar eğitim tüm aşamasında yer aldıklarını sözlerine ekledi. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı