BİNA MAKETLERİ TAM NOT ALDI

BİNA MAKETLERİ TAM NOT ALDI

ABD Deprem Mühendisliği Araştırma Enstitüsü, Öğrenci Liderlik Konseyi tarafından organize edilen depreme dayanıklı bina tasarımı yarışması testlerinin benzeri, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen uygulamada İnşaat Mühendisliği Bölümünün Özel Konular dersi kapsamında belirlenen kurallara göre tasarlanıp, balsa ağacı çıtalarından ve levhalarından imal edilen ölçekli bina maketleri, sarsma masası testlerine tabi tutularak deprem performansları ölçüldü. Maketlerin hissedilen sarsıntı ve yapısal hasar seviyesi kontrol edildi. Buna göre, Özel Konular dersi kapsamında test edilen bina maketlerinin tamamı verilen depremleri hasarsız atlattı.

NNYÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ali Bozer ve Yrd. Doç. Şaban Suat Özsarıyıldız nezaretinde gerçekleştirilen uygulamayla ilgili bir açıklama yapan İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kamuran Arı, “Kurgusu itibariyle hesap-tasarım, planlama, yapım, sunum ve fiziki test aşamalarının yer aldığı deprem testleri, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde okuyan genç inşaat mühendisi adaylarının bir ekibin üyesi olarak çalışma becerilerini geliştirici, son derece eğitici ve öğretici bir etkinliktir. İnşaat mühendisi adayı öğrencilerimizin bu tür uygulamaya dönük çalışmalarla daha iyi yetişmelerini sağlıyoruz. Öğrencilerimizin maket bina tasarımlarının deprem testlerini hasarsız atlatması bizim için memnuniyet verici olmuştur” dedi.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”