BİNALARIMIZ YENİLENEBİLİR ENERJİYE DÖNÜŞTÜRÜLECEKTİR

BİNALARIMIZ YENİLENEBİLİR ENERJİYE DÖNÜŞTÜRÜLECEKTİR

Melikgazi belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç “Belediye olarak “pozitif enerjili bina projesini yaşama geçireceklerini bildirdi. Büyükkılıç, Projelerin tamamının gerçekleştirilmesi ile elektrik, doğalgaz, kömür, mazot tasarrufu sağlanacağı

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Belediyesi’nin yenilenebilir enerji ile ilgili projelerini uygulamaya geçireceklerini çünkü enerji konusunun Türkiye Bütçesinin de büyük bir pay oluşturduğunu ve paylaştı Türkiye’nin enerji ithalinin fazla olduğunu bildirdi.Melikgazi  Belediyesi’nin, sadece başlangıç projeleriyle yılda 5 milyon TL’lik tasarruf sağlayabileceğini, bu durum genele yansıtıldığında ise Türkiye’nin enerji konusunda dışa bağımlılığının azalacağını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak, yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji verimliliği konusunda uzun süredir projeler hazırladıklarını, “Enerji Yönetim Kurulu’nu oluşturarak, “Enerji Bürosu”nu kuracaklarını belirtti.  Üretirken kirletmenin çağımızın en önemli meselesi olduğunun ve Özelikle kamu kurum ve kuruluşlar ile kurumsallaşmış büyük şirketler eko sistemine geçmesi gerektiğini  ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç,  konu ile ilgili olarak şunları söyledi.

            “En önemli hedefimiz olarak ilk beş yıl içinde binalarımızın da yenilenebilir enerji kullanacağımız özendirici ve katılımcı projeler üretmektir.  Sonuç itibari ile CO2 oranını yüzde olarak azaltmaktır. Dolayısı ile çevreci bir belediye olduğumuzu bir kez daha tescillemiş olacağız. Belediye olarak  “pozitif enerjili bina projesini yaşama geçirileceğiz. Projelerin tamamının gerçekleştirilmesi ile elektrik, doğalgaz,   kömür, mazot tasarrufu sağlanacaktır. Bunun maddi karşılığı ise milli bütçe kalacak ve ithal enerjimiz azalacaktır. Çevresel açıdan baktığımızda CO2 emisyonu engellenecektir. Bütün bu projelerimiz, eylemlerimiz, insanlığın doğayla uyum içinde yaşadığı bir geleceğin kurulması içindir. Çünkü bu çevre ve bize miras değil torunlarımızın emanetidir.”



KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı