BİR GÜNH İŞLEMEK ÜZERE

BİR GÜNH İŞLEMEK ÜZERE

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: ''Fransa şuan siyaseten bir günah işlemek üzeredir. Bazı projeler bu günahın altından kalkabilir, ama enerji sektöründe yeni yeni olgunlaştırmaya çalıştığımız Fransa-Türkiye ilişkileri bu siyasi günahı ta

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Fransa şuan siyaseten bir günah işlemek üzeredir. Bazı projeler bu günahın altından kalkabilir, ama enerji sektöründe yeni yeni olgunlaştırmaya çalıştığımız Fransa-Türkiye ilişkileri bu siyasi günahı taşıyabilecek durumda olmayabilir'' dedi.

      Yıldız, Forum Kayseri Alışveriş Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, bu tür projelerin gerçekleştirilebilmesi için hem yerel hem de merkezi yönetimin bir sinerji oluşturması gerektiğini söyledi.

      Siyasi istikrarın önemine dikkati çeken Yıldız, bu sayede yerel yönetimlerin nefes aldığını, kendilerini güçlendirdiğini anlattı.

      Yıldız, Kayseri'nin her yönüyle örnek bir şehir haline geldiğini vurgulayarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın koyduğu 2023 hedefine yaklaştığını kaydetti.

      Kayseri'nin büyüme hızının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu, bu alışveriş merkezinin de bunun bir göstergesi olduğunu belirten Yıldız, 2002'de 60 olan alışveriş merkezi sayısının bugün 300'e ulaştığını, bunların üçte ikisinin de Anadolu'da bulunduğunu dile getirdi.

      Türkiye'nin büyüyen bir ülke olduğuna dikkati çeken Yıldız, şöyle devam etti:

      ''Büyümeye devam edeceğiz. Bu kararlılığımızı herhangi bir ülkenin aldığı siyasi kararla gölgelemeyeceğiz. Bugün yaşadığımız ve hepimizin bir kısım üzüntülerle karşıladığımız ve kendilerini vazgeçmeye konuşmayla zorladığımız Fransa'nın durumu ortada. Bugün global krizin gölgesinde, gerek AB üyesi ülkeler, şuan ki düştükleri durumu, iç politikalarını yürütmek adına önemli tavizler vermeye başladılar. Bu ciddi bir kırılganlıktır. Bu önemli bir göstergedir. Bu tehdide hiçbir şekilde biz aldırış etmeyeceğiz.

      Fransa şuan siyaseten bir günah işlemek üzeredir. Bazı projeler bu günahın altından kalkabilir ama enerji sektöründe yeni yeni olgunlaştırmaya çalıştığımız Fransa-Türkiye ilişkileri bu siyasi günahı taşıyabilecek durumda olmayabilir. Bunları önümüzdeki günlerde gelişen ortamlarda hep beraber değerlendireceğiz. Yürüttüğümüz öyle projeler var ki uluslararası siyasi ilişkilerden arındırılamayacak kadar büyüklükte projeler. Bazı projeler tolere edilebilir, ama yürüttüğümüz projelerin çok ciddi bir siyasi yanı da var. O açıdan ben bu projelerin zarar görmemesini temenni ederim. Bu projelerin, özellikle şuan açılışını yapmakta olduğumuz bu projeyi yürüten ülkelerde çok ciddi ilişkiler açtığını söylemeliyim. Bunlar olumlu katkılardır. Büyüyen ülkelere plase edilmeyi bekleyen paralar, daima artmak zorundadır. Türkiye oluşan hukukuyla, sağlamlaşan zeminiyle ve sürdürülebilir istikrarıyla birlikte bütün uluslararası güvenilir sermayenin en güvenilir kalelerinden bir tanesi olmaya devam edecektir. 2011 yılında doğrudan aldığımız yatırım 12,5 milyar dolar civarındadır. Bunun 3.5 milyar dolarını yalnızca enerji sektörü olarak aldık. Nükleer güç santralleriyle alakalı yaptığımız iş, en son geçen hafta Rusya'dan 700 milyon dolarlık nakit paranın transferiyle güçlenmiştir. Bütün bu projeler bu tür ülkelerin arasındaki ilişkileri güçlendirmeye faydalı projelerdir.''



Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı