BİR MEKTUPLA ORGANLARINI BAĞIŞLADI

BİR MEKTUPLA ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Kırşehir E Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki bir tutuklu, Kayseri Sağlık Müdü¬rü Dr. Kadir Çetinkara’ya mektup yazarak organ bağışında bulundu.

 DR. ÇETINKARA yaptığı açık­lamada, bir süre önce Kırşe­hir Cumhuriyet Başsavcılığı ara­cılığıyla Kırşehir E Tipi Kapa­lı Cezaevi’nde kalan M.D. (27) isimli bir tutukludan mektup al­dığını söyledi.

 

M.D’nin mektubunda bütün organlarını bağışladığını yazdığı­nı ifade eden Çetinkara, mektu­bu aldıktan sonra bağış için ge­rekli işlemleri yaptıklarını ifa­de etti.

 

Çetinkara, M.D’nin mektu­bunda neden cezaevindeyken organlarını bağışladığını ilişkin bir açıklama yapmadığını belir­terek, ‘’İçinde bulunduğu ruh hali ile organlarını bağışlamış olabilir. Ayrıca Kırşehir’de tu­tuklu bulunmasına rağmen bize başvurmuş olması da son dere­ce önemli. Bunda Kayseri olarak son yıllarda organ bağışı konu­sunda yaptığımız çalışmaların ve bunların basında yer bulma­sının etkisi olduğunu düşünüyo­rum. İlk kez böyle bir başvuru aldık’’ diye konuştu.

 

Birinci derecede akraba­lar dışındaki kişilerden yapıla­cak organ nakillerinin etik ku­rulların iznine bağlı olduğunu dile getiren Çetinkara, ‘’Biz de Kayseri’de bir süre önce etik ku­rulumuzu oluşturduk. 5 kişiden oluşan bu kurulda, nakli yapa­cak cerrah ve psikiyatrın yanı sıra suistimallerin önüne geç­mek için Kaçakçılık ve Organi­ze Suçlarlar Mücadele Şube Mü­dürlüğünden de bir yetkili yer alıyor. Kurulun onay vermesi­nin ardından nakil yapılabili­yor’’ dedi.

 

Dr. Kadir Çetinkara, Kayseri’de geçen yıl 80 kişinin organları­nı bağışlamasına karşın, bu yıl bu sayının ilk 9 ayda 117 kişiye ulaştığını sözlerine ekledi.

 



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı