BİR ANADOLU KADININ

BİR ANADOLU KADININ

ŞİİR DOLU 85 YILI KİTAPLA DİLE GELDİ

HABERİ İZLE

Bilge bir Anadolu kadını 85 yaşındaki ilkokul mezunu Gülsüm teyzemiz, 1940'lı yıllardan başlayıp şuana kadar yazdığı şiirlerini, 208 sayfalık bir kitap haline getirerek, gelecek nesillere aktarmayı hedefleyip, ‘Ağlama Gönlüm'  adlı ilk şiir kitabı haline getirdi.

Yaşına rağmen gençlere örnek olacak bir şekilde kitap yazan ilkokul mezunu 85 yaşındaki Ümmügülsüm Coşkun, aynı zamanda Kayseri'deki ilk Türkçe Gazeteyi çıkaran Yunus Bekir'in yeğeni olarak biliniyor. ‘Ağlama Gönlüm'  şiir kitabını tanıtmak babında bir basın toplantısı düzenleyen Ümmügülsüm Coşkun'un oğlu Bahri Coşkun kitap hakkında bilgiler verdi.

Bahri Coşkun, annesinin yazdığı şiirleri kitap haline getirdiklerini belirterek, Daha yazdığı birçok şiir var, onları da daha sonra kısmet olursa ikinci kitap olarak bastırmayı düşünüyoruz” dedi.

Bilge bir Anadolu kadını 85 yaşındaki ilkokul mezunu Ümmügülsüm Coşkun ise, ailesinin okuma yazmaya çok meraklı olduğundan çocukluktan beri şiir yazdığını belirterek şunları kaydetti…   Yunus Emre'nin şiirlerinden etkilenerek aklıma geldikçe yazmaya başladım. Genelde şiirlerimi insanlara konu alarak yazıyorum. Günlük yaşamda yaşanan olaylara ithafen yazıyorum. Eskiden ömrüm hüzünlü geçti. Hüzünlü geçtiği için kendimi okuma ve yazmaya verdim. 85 yaşımda olmama rağmen şuanda bile yazıyorum. Bu yaşımda ben hala kitap yazıyorum bu gençlere ders olsun. Ben memleketimi dürüstlüğü çok severim. O yüzden gençler okusun da doğruluktan ibret alsınlar istiyorum”

Kay Grup Genel Yayın Yönetmenimiz  Veli Altınkaya'a da şiir yazan Ümmügülsüm Teyze, Altınkaya'ı şu dörtlüklerle anlatıyor.: İlimizin evladı, hoş sohbetli Veli Bey, Söylensin daim adı, nezaketli Veli Bey- çalışkan,azimlidir, üretir verimlidir, her sözü sevimlidir, şahsiyetli Veli Bey” diye devam ediyor.

Bizde Ümmügülsüm teyzemize Allah'tan uzun ömür dilerek bizler için bolca kitap yazması dileğiyle..



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor