BİRAZ DAHA DINGIRDASINLAR,İFTİRALARNIN HEPSİ ORTAYA ÇIKICAK

BİRAZ DAHA DINGIRDASINLAR,İFTİRALARNIN HEPSİ ORTAYA ÇIKICAK

AK Parti tarafından her yıl düzenlenen Siyaset Akademisi’nin 10.’su Kayseri’de başladı. Akademinin ilk konuğu Kayseri Büyükşehir Be¬lediye Başkanı Mehmet Özhaseki oldu. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen programda s

AK PARTI tarafından 10. kez düzenlenen Siyaset Akademisi’nde yaptığı ko­nuşmada, başkanlıkta edin­diği tecrübeleri aktaran Öz­haseki, belediye başkanı­nı orkestra şefine benzetti. “Başkan parayı, insanı, me­kanı, zamanı, bilgiyi, şeh­rin vizyonunu ve imajını ida­re eden kişidir” diyen Öz­haseki, belediyecilikteki ba­şarısının sırrını; israfı önle­mek, parayı iyi idare etmek, belediyeyi kamu kuruluşun­dan ziyade modern bir işlet­me gibi görüp o doğrultuda eylemde bulunmak olarak açıkladı.

 

Sahip oldukları modern işletmecilik anlayışıyla Anadolu’nun ortasında her şeyiyle modern bir kent or­taya çıkardıklarından söz eden Özhaseki, “Talas ve İl­dem Raylı Hatları bittik­ten sonra raylı sistem 50 ki­lometreyi bulacak. Bu an­lamda Anadolu’da tek şehir olacak. Türkiye’de dolmu­şu kaldırmış şehir yok. Oto­büsler bir süre sonra tama­men doğalgazlı olacak. Ha­rikalar Diyarı, Master Pla­nı projelerimiz var. 10 te­sisli bir stadyumu şehre ka­zandırdık. Her gelen beğeni­sini ifade etmeden gidemi­yor. Türkiye’de 4 üniversite­li 4. şehir olacağız. 2 devlet, 2 vakıf üniversitemiz ola­cak. Abdullah Gül Üniver­sitesi Kayseri’deki hayırse­verliğin en güzel örneği. 25 hayırsever 1’er trilyon ver­di. Her köşe başından ha­yırsever çıkıyor. Geçmişte­ki 10 yıllık hayırsever yardı­mını toplasanız 600 trilyonu bulur. Ama kara kaşımıza, kara gözümüze ikinci devlet üniversitesini vermediler. 1 yıllık çabamız var. Dilekçeyi Meclis’e verdik, kimseden 1 lira istemediğimizi söyledik. Kendi vakfı olan bir üniver­siteden bahsettik.

 

Amerika’dan hoca getirtmek kolay mı, çocuğuna okul la­zım, yapacağız, sinema, ti­yatro ister, şehrin o eksik­leri de tamamlanıyor. Sade­ce, ‘Gelin kurdele kesin’ de­dik. Meclis’te tantana çıkmış daha sonra. Bizim Kayseri­li milletvekilleri de dilekçe­yi gösterip, ‘Sizinki de böyle olsun’ demiş. Öyle sustular” diye konuştu.

 

Özhaseki, bütün icraat­lara rağmen, muhalefe­tin açık arama çabasın­da olduğuna dikkat çekti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Büyükşehir Belediyesi’ne açtığı davala­rın kovuşturmaya gerek ol­madığı gerekçesiyle kaybe­dildiğini belirten Özhaseki, eski stadyum yeri ihalesiy­le ilgili olarak şu açıklama­larda bulundu: “Muhalefet stadyum ihalesini de söz ko­nusu etti. Sonra araştırdılar, ihaleye giren şirketin başın­da eski CHP milletvekillerin­den Ersin Arıoğlu çıktı. Sü­rekli bir şeyler söylüyorlar. Orada çok güzel bir yaşam şehri oluşturuldu. O konuda çok müsterihim. İçimde şu kadarcık bir rahatsızlık yok. Dosdoğru bir iş yaptık.”

 

Özhaseki, Kılıçdaroğlu’nun iddialarına neden olan ola­yın, daha önce belediye­de çalışan ve kendi birimin­de yaptığı yolsuzluktan do­layı dava açıldıktan sonra Tekirdağ’a kaçan, yakalan­masının ardından kendisine verilen, “Yukarıdaki insanla­rı da bulaştırırsan bu işler­den kurutulursun” talima­tı üzerine kendileri hakkın­da verdiği tezat ifadelerden kaynaklandığını söyledi. Söz konusu davanın belediye le­hine sonuçlandığını ve zan­lının Ergenekon’dan yargı­landığını dile getiren Özha­seki, Kılıçdaroğlu’nun ikti­dara geldikten sonra Kayse­ri yolsuzluğu diye hazırladı­ğı dosyanın içinden bu ola­yın çıkmasına çok şaşırdığı­nı belirtti. Özhaseki, açıkla­ma yapılmış olmasına ve or­tada kazanılan bir dava ol­masına rağmen halen mu­halefetin iddialarının devam etmesi ile ilgili şu yorum­da bulundu: “Davalar devam ediyor. İftiralarının hepsi or­taya çıkacak. Şimdi biraz daha dıngırdasınlar ama he­piniz göreceksiniz neler ola­cak. Ömrümde bu kadar ya­lan söyleyen bir adam gör­medim. İlk gün Meclis’teki konuşmasında 10 tane ya­lan söyledi.

 

Uğur Dündar bunu progra­mına çıkardı. Dündar, ‘Öyle mi? dedikçe Kılıçdaroğlu an­lattı. Uğur Dündar’la da bu konuda bir akşam tatlı bir konuşmamız oldu. Kendisi­ne konuşmalara çanak tut­tuğunu söyledim. Ama adam hala usanmıyor, ‘2 müfet­tiş’ diyor. Eskiden bir Deniz Baykal vardı. Siyasetçiydi, laiklik üzerine siyaset yapı­yordu. Katırlısınız katılmaz­sınız ama adam siyaset ya­pıyordu. Bu adamcağız her gün yalan söylüyor. Litera­türümüzde yalan söyleye­ne ‘yalancı’ derler. Sonunda mahkeme kovuşturmaya ge­rek olmadığına karar verdi ama hala devam ediyor. Ha­kikaten yakışmıyor. İnsan üzülüyor. Siyasette de kalite olmalı. Böyle olursa kim si­yaset yapmak ister?”

 

Özhaseki, İzmir Büyük­şehir Belediyesi’ndeki yol­suzluk iddiaları üzerine ya­pılan baskın sonrasında Kılıçdaroğlu’nun yine Kayse­ri Büyükşehir Belediyesi’ni söz konusu ettiğine değin­di. “Kılıçdaroğlu bugün yine ‘Kayseri’ dedi. Kötü işler ya­pan belediyeler varmış, ka­yıtlardan, telefonlardan bun­lar ortaya çıktı. O zaman önce onların hesabını vere­ceksin, başkalarını kötüle­meyeceksin” diyen Özhase­ki, daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı