BİRLİK VAKFI´ NDAN SOHBET TOPLANTISI

BİRLİK VAKFI´ NDAN SOHBET TOPLANTISI

DİLİPAK ?SİYASET MEYDANI ADAM ASILAN YER DEMEKTİR? .

Birlik Vakfı Kayseri Şubesi´nce geleneksel hale getirilen sohbet toplantılarının bir yenisi daha gerçekleştirildi. Katılımcılara kahvaltı ikram edilen toplantılara Yeni Akit Gazetesi Köşe Yazarı Abdurrahman Dilipak konuşmacı olarak iştirak etti ve davetlilere seslendi. Dilipak: ?Bilirsiniz, ?siyaset etmek? adam öldürmek demektir. Bütün dünyada bu böyledir. Siyaset meydanı adam asılan yer demektir. Siyaset gömleği idamlıklara verilen gömleğin adıdır. Siyasetle ölüm arasında biz de garip bir ilişki vardır. Onun için bu konuda kimse kendi nefsine de yakınlarına da çok güvenmesin? değerlendirmesinde bulundu?
Birlik Vakfı Kayseri Şubesi´nce geleneksel hale getirilen sohbet toplantılarının bir yenisi daha gerçekleştirildi. Toplantının konuğu olan Yeni Akit Gazetesi Köşe Yazarı Abdurrahman Dilipak, dünya ve Türkiye´deki darbelerin tarihini hatırlatıp, 15 Temmuz´da darbe girişiminde bulunan Fetulahçı Terör Örgütü ile ilgili düşüncelerini dile getirerek başladığı konuşmasında 25 Mart 2009 tarihinde helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu´ nun da 15 Temmuz şehidi olduğunu kaydetti. Dilipak ?Darbe bundan sonra olmaz demeyin. Bilirsiniz, ?siyaset etmek? adam öldürmek demektir. Bütün dünyada bu böyledir. Siyaset meydanı adam asılan yer demektir. Siyaset gömleği idamlıklara verilen gömleğin adıdır. Siyasetle ölüm arasında biz de garip bir ilişki vardır. Onun için bu konuda kimse kendi nefsine de yakınlarına da çok güvenmesin? değerlendirmesinde bulundu.
Sözlerinin devamında ?Siyasetin´ hayatın bütün alanlarında belirleyici olmasının doğru olmadığının altını çizen ilim, sanat, iş dünyası ve sanatçıların kendi alanlarında rol üslenmesi gerektiğini vurgulayan Dilipak ?Çok üstün bir devlet yönetimi, toplumu zihnen tembelleştiriyor. İyi günde her şey yolunda gidiyor, kötü günde her şey birbirine karışıyor. Şimdi devleti ele geçirmek isteyenler bir yandan siyaset ve sermayeyi manipüle ediyor, diğer yandan dini manipüle ediyor. FETÖ burada dini manipüle ediyor. Askerler üzerinden bir darbe operasyonu değil din üzerinden, duygu üzerinden bir operasyona karar verdiler. 1960´larda İmam Hatip´te öğrenciydim o yıllarda. Bizim de 2 tane sloganımız vardı, ?Kör dünyanın göbeğine hak yol İslam yazacağız´, ?Ne sağdayız ne solda hak yoldayız hak yolda´. Esad Efendi´nin Hak-Yol Vakfı bunun için kuruldu. O da ortadan kaldırıldı. 15 Temmuz şehitlerinden biridir. Bana göre Muhsin Yazıcıoğlu da öyle. Onlar da şehid olarak ölümsüz oldular . Onlar da kahramandırlar. Bu plana destek vermediler, karşı çıktılar.? diye konuştu?
FETÖ terörist başı Fethullah Gülen´in CIA´e nasıl geçtiği hakkında da bilgiler veren Yeni Akit Gazetesi Köşe Yazarı Dilipak şu bilgileri verdi? ?1960´a geldiğimizde Fethullah Gülen 20 yaşındadır, askere gider. Askerde komutanı Fuat Doğu´dur. Fuat Doğu´yu tanımazsanız Fethullah Gülen´i anlayamazsınız. İskenderun´da askerdeyken Fethullah Gülen´in görevi askeri istihbarat derin muhaberat dinlemedir. İskenderun´dan sonra bir daha Fuat Doğu´dan ayrılmadı. Fuat Doğu daha sonra MİT Müsteşarı oldu. Daha önce askeri istihbarata bağlı çalışırken Fuat doğu MİT Müsteşarı olunca bunu MİT´e aktardı. MİT Müsteşarı olduğu zaman Fuat Doğu, aynı zamanda CIA´nın bölge İstasyon Şefiydi, çift kadroluydu. Fethullah Gülen de böylece CIA´ya geçti. Fethullah Gülen askerliğini tamamladıktan sonra Edirne, Tekirdağ tarafına gitti. Burada Yaşar Tunagür ile tanıştılar. Yaşar Tunagür´ü tanımadan Fethullah Gülen´i anlamak mümkün değil. Adamın tahsili yetmiyor ama Diyanet Başkan Yardımcısı´dır. Şuanda Tunagür´ün oğlu Fethullah Gülen ile Pensilvanya´dadır.?

HABER : S.ERDOĞAN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor