BİSİKLETİN KALBİ ERCİYES´TE ATTI

BİSİKLETİN KALBİ ERCİYES´TE ATTI

SALCANO ERCİYES BİSİKLET GÜNLERİ SONA ERDİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin yanı sıra Erciyes A.Ş. ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü´nün de katkılarıyla yapılan Türkiye´nin ilk dağ bisikleti iniş müsabakalarının da aralarında bulunduğu Salcano Erciyes Bisiklet Günleri sona erdi. Erciyes Bisiklet günlerinde dört ayrı dalda yarışlar yapıldı. Yarışlara 800´e yakın sporcu katıldı.
Salcano Erciyes Bisiklet Günleri Türkiye´de ilk kez düzenlenen downhill (iniş) yarışları ile başladı. Büyük erkekler yarışında Burak Uzun birinciliği elde ederken İsmail Mutlu Demir ikinci, Bünyamin Türk ise üçüncü oldu. Büyük Bayanlarda ise birinciliği Asuman Burcu Balcı, ikinciliği Evrim Akgül, üçüncülüğü ise Merve Pelin Bayram elde etti. Downhill yarışlarında ayrıca Genç Erkekler, Master 30 ve Master 40 kategorilerinde de müsabakalar yapıldı.
Salcano Erciyes Bisiklet Günleri´nin ikinci gününde uzun ve kısa parkur olmak üzere Forum Kayseri önünden başlayan iki ayrı parkurda yol bisikleti yarışları yapıldı. 116 kilometrelik Salcano Veloturk Gran Fonda uzun parkur yarışını Erkekler Genel Klasmanda 3 saat 43 dakika 30 saniyelik derecesiyle Mutlu Başdaş kazandı. Yarışta Muhammed Furkan Eryiğit ikinci, Sinan Kartal ise üçüncü oldu. Kadınlar Genel Klasmanda ise 4 saat 31 dakika 6 saniyede parkuru bitiren Esin Yılmaz birinciliği elde etti. Yarışta Ayşegül Gökalp ikinci, Ayşin Özer Başkır ise üçüncü oldu. Kısa Parkur yarışında ise Erkekler Genel Klasmanda birinciliği 1 saat 55 dakikalık derecesiyle Hüseyin Vardal kazanırken, Tarik Gül ikinciliği, Kubilay Erdoğan ise üçüncülüğü elde etti. Arzu Nayman´ın 2 saat 23 dakikalık derecesiyle kazandığı Kısa Parkur Kadınlar Genel Klasmanda ise Kübra Bektaş ikinci, Abide Çamlıbel üçüncü oldu.
Erciyes Bisiklet Günleri 5 kilometrelik parkurda yapılan Uluslararası Dağ Bisikleti yarışı ile tamamlandı. Erciyes MTB Cup adıyla düzenlenen yarışta Erkeklerde Abdülkadir Kelleci birinci, Parviz Mardani ikinci, Muhammad Pursharif üçüncü oldu. Kadınlarda ise birinciliği Iryna Popova, ikinciliği Esra Kürkçü, üçüncülüğü ise Faranak Parto Azar elde etti.
Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara madalyaları ve hediyeleri verildi. Salcano Erciyes Bisiklet Günleri´ni değerlendiren Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı, Kayseri´nin dört mevsim Erciyes´ten istifade edebilmesi için çalıştıklarını söyledi. Yaz aylarında da Erciyes´te mümkün olduğunca farklı aktiviteler yaptıklarını ifade eden Cıngı, "Bunlardan en önemlisi de dağ bisikleti yarışıydı. Düzenli olarak Erciyes Gran Fondo yarışmaları düzenlemeye başlamıştık. Bu yıl Türkiye´de ilk kez Erciyes A.Ş. tarafından oluşturulan downhill parkurunda ilk Türkiye Kupası yarışları yapıldı. Avrupa´da, Alplerde downhill müsabakaları çok yaygın olarak yapılıyor. Kayseri´ye de çok önemli bir yatırımı kazandırmış olduk. Erciyes´te profesyoneller ve amatörler için çok özel iki ayrı iniş parkuru yaptık. Erciyes açısından önemli haftalardan birisini yaşadık. Bundan sonra da hem kış turizmi hem de dağ ve tabiat sporları ile aktivitelerimiz sürecek. Böylece de Erciyes şehrimize katkı sağlamaya devam edecek." dedi.



Melikgazi’nin gençleri final grubu’nda dağıldı

Kayserispor gözünü paşa’ya dikti

Başkan Çolakbayrakdar, dünya ikincisi olan Kocasinan’ın özel sporcusunu tebrik etti

Hacılar Erciyesspor, Malatya'da mağlup oldu

Develigücü 3 puanı 2 golle aldı

Kayserispor’un genç oyuncusu Aras Çelik’e milli davet

Kayseri Spor Lisesi Badminton Türkiye Şampiyonu oldu

Kayserili karateciler, İzmir’den 4 madalya ile döndü

Kayseri 2. Amatör Küme: Güneşli Gençlikspor: 3- Bayraktarspor: 1

Kayseri U17 Ligi: Kocasinan Şimşekspor: 0 - Talasgücü Belediyespor:4

Talasgücü U-14 Futbol Takımı Türkiye Finali’ne yükseldi

Rüya Cimnastik Külübü, Türkiye Şampiyonu oldu

TFF 3. Lig: Karabük İdman Yurdu: 1 - Talasgücü Belediyespor: 0

Majid Hosseini ameliyat oldu

Melikgazi Kayseri’de sayı kraliçesi Aaryn Ellenberg oldu

Melikgazi Kayseri, 2 bin 352 sayı üretti