BİT PAZARI`NDA, ÇÖPTEN TOPLANAN MALLAR

BİT PAZARI`NDA, ÇÖPTEN TOPLANAN MALLAR

Bit Pazar`ında çöpten toplanan mallar ekonomiye kazandırılıyor......Maddi durumu yeni elbise yeni eşya alacak kadar iyi olmayan insanlar, bit pazarlarından alış veriş yapıyor. Aklınıza ne geliyorsa bit pazarında mevcut: radyo, gaz lambası, araba aksuarla

İlimizde bit pazarı haftanın her Pazar günü Caferbey Mahlesi`nin Badem Sokağında bulunan geniş alana  kuruluyor. Sabahın ilk saatlerinde ailece buraya gelen satıcılar tezgah açıyor, çoluk çocuk, genç ihtiyar bir şeyler alıp satmaya çalışıyor. Pazarda aklınıza gelmeyecek türden eşyalarla karşılaşabilirsiniz.

 Pazarda sıradan eşyaların yanı sıra antika sayılabilecek eşyalara rastlamak mümkün. Eski plakçalar, gramofon, pikap, ahşap radyo, bakır semaver ve kahve değirmeni, gaz lambası, para ve pul koleksiyonları, köstekti saatler, gümüş tespihler gibi birçok kıymetli eşya, burada çok cüzi fiyatlara satılıyor. Antikacılar her hafta pazara gelerek malının değerinden habersiz olan satıcılardan bu kıymetli eşyaları alıp biraz bakım yapıp tamir ettikten sonra kendi dükkanlarında satarak ekonomiye kazandırıyorlar.

 Mikrofonumuza sıkıntılarını dile getiren bit pazarı esnafı, Belediyenin buraları düzenli hale getirmesini belirterek, müşterilere daha güzel hizmet etmek istıyorlar.

İsmail kartın 48 yaşında 15 yıldır bit pazarı esnafı, satışlarda  Bayramdan sonra olduğu için durgunluk olduğunu dile getirerek,"4-5 yıldır fiyatlar aynı satışlardan memnunum ama eski pazaryeri  daha iydi"ifade etti.

Bit Pazarını dolaşırken müşterilerinin ilgisini çeken 90 yıllık bavul ve  "Şifalı adam otu" dikkatlerden kaçmıyor.

Bit pazarı yerinde bir diğer dikkat çeken ise çocuğuyla birlikte babanın çay demliğiyle müşterilere çay satması...

30 yıldır antika işiyle uğraşan antıkacı Mustafa Gelve 48 Yaşında bit pazarının antikacı ve koleksiyoncular için büyük bir  fırsat olduğunu  dile getirerek,  "eski antıka malzemeler ve diğer insanların çöpten toplamış olduğu  mallar pazar günleri öğleye kadar burada satılıyor. Burda nerdeyse tarihe ışık tutan bir durum var, çöpten çıkan eski mallar koleksiyon yapan insanlar tarafından alınıp evlerinin bir köşelerinde işyerlerinde değerlendirmektedirler.İnsanlarda bulmuş olduğu malları parayı çevirip hurdalıktan kurtarmış oluyorlar. Burasını ortadan kaldırmak mümkün değil Avrupada Türkiye`nin her yerinde var onun için buraya daha düzenli pazaryeri yapılmasını belediyeden rica ediyorum.belediyeen isteği buraları düzenli hale getirmesi insanların daha güzel bir şekilde mallarını satıp mal arıyan insanlara daha güzel hizmet vermeleridir. "diye konuştu.

Sözlerinin devamında Gelve, Buradaki esnafın malın değerini bilmıyor bilen insanlar gelip o malları alıyorlar tamir ediliyor tekrardan ekonomiye kazandırılıyor.Yani bu mal çöpten kurtulup tekrar ekonomiye kazandırılıp gelir elde ediliyor. Çöpten yeniden tarihe kazandırıyoruz."ifade etti.



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor