BİTKİ ÇAYLARI NE KADAR FAYDALI?

BİTKİ ÇAYLARI  NE KADAR FAYDALI?

Her derde deva bilinen bitki çayları ne kadar faydalı ? Sevgili izleyiciler; Simdi yükselen trend bitkisel çaylar. Bu çayların vücuda faydalarını saymakla bitiremeyen aktarlar kış mevsimini de fırsat bilerek bitkilerin faydalarını anlata anlata bitirem

Kışın gelmesiyle birlikte aktarlardan şifa aranmaya başladı. İlimiz sakinleri soğuk algınlığına karşı vücut dirençlerini  artırmak için, kış çayları; ıhlamur, adaçayı, biberiye, ısırgan otu, rezene, kekik, zencefil, hatni çiçeği, kuşburnu gibi bitkileri tercih ediyor. Peki, bu bitkilerin faydası var mı? Konuyu mercek altına alıp sizler için araştırdık.

Bitki çaylarının  Türk toplumunda veya birçok ülkede geleneksel olarak kullanılan ürünler olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Neriman İnanç, bitki çaylarıyla beraber vücudumuza sıvı aldığımızı ve bununda bize faydası olduğunu vurgulayarak, “ birçok bitkinin halk arasında kullanımıyla örneğin; ısırgan otunun kan şekerini düşürdüğüne dair çalışmalar var ve kullanılıyor. Ayrı eten bitki çaylarının çok geniş yelpazesi var. Teknoloji olarak üretilenleri bide evimizde yaptığımız adaçayı, ıhlamur gibi bitki çaylarımız var. Bitki çaylarımızdan eğer hazır olanını kullanıyorsak, içerik olarak içerisinde uyarıcı bir not var mı? Bunlara dikkat etmemiz lazım. Örneğin; adaçayını hamilelik döneminde altıncı ayda kullanılıyorsa bu bebekte nörolojik bulgular ortaya çıkıyor” değerlendirmesinde bulundu…

Ne içtiğimizi iyi bilmemiz gerektiğine vurgu yapan  Prof. Dr.  İnanç, bitki çaylarında kullanılan miktarın önemli olduğunu belirterek,“Bitki çayları ve normal çayın içerisinde  bir miktar kafein bir miktar tein var. Çok fazla bitki çayı tükettiğimizde fazla idrara çıkılır. Fazla idrar demek, vücudumuzdaki sodyum potasyumlar gibi minarelerin atılması demektir.  Bunların mutlaka tekrardan vücuda kazandırılması lazım. O nedenle bilinçli tüketim ve ne içtiğimizi bilerek tüketmemiz önemlidir” diye konuştu.

Pr.Dr. Neriman İnanç sözlerinin sonunda en çok kullanılan ve soğuk algınlığına iyi gelen ıhlamur, zencefil, adaçayı gibi bitkilerin tüketilmesinin vücudumuza faydaları olacağına dikkat çekerek, gebelik ve emzirme döneminde hiçbir bitki çayını kullanılması gerektiği konusunda uyarıda bulunarak şunları kaydeti   “Sağlık profesörleri tarafından önerilmiş ürünleri kullanmamız gerekiyor. Hangi konuda sorun yaşıyorsa hekime başvurması ve ona göre bitki çayı kullanması gerekiyor. Yani kişinin ne amaçla kullanmak isteğine bağlı olarak değişebilir”



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor