BOĞAZKÖPRÜ ÇALIŞMALARINDA SONA YAKLAŞILDI

BOĞAZKÖPRÜ ÇALIŞMALARINDA SONA YAKLAŞILDI

Vali Orhan Düzgün,yazılı bir açıklama yaparak inşa çalışmaları devam eden Boğazköprü bölgesindeki faaliyetler konusunda kamuoyunu bilgilendirdi… Vali Düzgün doğu ile batıyı birbirine bağlayan, ayrıca kuzey ve güney istikametlerinde de önemli

Vali Orhan Düzgün, yaptığı yazılı  açıklamada, Boğazköprü Grubu köprülerinin ulaşım açısından sadece Kayseri’yi değil, ilimizin transit geçiş güzergahında bulunması nedeniyle pek çok sürücü ve vatandaşımızı ilgilendirdiğini vurguladı…

Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan ve bu yönüyle geçmişten beri başta ticaret olmak üzere kültürlerin geçiş noktasında bulunan Kayseri’nin bu önemini günümüzde de koruduğunu kaydeden Vali Düzgün, batı, güney ve kuzey yönlerinde kentin ana giriş kapısı olan, ayrıca ülkeyi doğu ile batı arasında birbirine bağlayan Boğazköprü Grubu Köprüleri’nin ulaşım açısından önemli bir fonksiyon üstlendiğini belirtti.

1957 yılından beri hizmet veren köprülerin çok daha güvenli ve trafiği rahatlatacak bir şekilde işlevini sürdürmesi açısından Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü’nce geçtiğimiz yıl çalışma başlatıldığını ifade eden Vali Düzgün, şunları kaydetti…“Köprülerin üzerinde yılların getirdiği yapısal hasarlar, beton dökülmeleri ile derin çatlaklar vardı. Bu nedenle köprülerin acilen yenilenmesi için çalışma başlatıldı. Bugün itibariyle Sarımsaklı köprüleri tamamen bitirilmiştir, Boğazköprü köprülerinde ise fore kazıklar, temeller, kenar ayaklar, orta ayaklar ve kirişlerin yapımı devam etmektedir. 2 şerit halinde hizmet veren köprüler, proje tamamlandığında 3 şeritli olarak hizmet vermeye devam edecektir. Kayseri için bu denli öneme sahip köprünün biran önce tamamlanabilmesi için işçisinden mühendisine kadar Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz yoğun bir çalışma içerisindedir. İhalenin süresi 2015 yılında bitmesine karşın, çok büyük bir aksilik çıkmazsa proje 30 Ekim 2014 tarihinde tamamlanacaktır.”

Köprü ve yol çalışmaları tamamlandığında Kayseri’ye yakışır, güvenli ve güzel bir giriş noktası oluşacağını söyleyen Vali Düzgün, yol çalışmaları nedeniyle Kuzey Çevreyolu’nu kullanan sürücülere de sabırlarından dolayı teşekkür ederek, kazasız yolculuklar diledi.



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi