BOLU MANGAL

BOLU MANGAL

GAZETECİLERİ AĞIRLADI?

İlimizin güzide restoranlarından ?Bolu Magal´ Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Üyeleri´ni akşam yemeğinde ağırladı. Yemek sonrası cemiyet üyelerine seslenen Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ?Vergi ve sigortalı yok borcu uygulamasını Hükümete, Maliye Bakanlığı´na yeni bir baskı yapıp ötelemezsek 01 Ocak 2019 itibariyle yeniden başlayacak. Yani borcu yok kağıdı getiremeyenler gazeteler için söylüyorum ilan almakta zorlanacak? değerlendirmesinde bulundu..

İlimizin güzide restoranlarından ?Bolu Magal´ Kayseri Gazeteciler cemiyeti üyelerini akşam yemeğinde ağırladı?

Yemek sonrası kısa bir hoş geldiniz selamlamasında bulunan Bolu Mangal İşletme Sahibi Süheyla Altop, restoranlarının medya mensuplarına hizmet vermekten onur duyacağını belirtti?

Kayser Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya da cemiyet üyelerine medya sektöründe yaşanan gelişmelerle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede ?Borcu Yoktur´ belgesinin sektörü zora sokacağına dikkat çekerek şunları kaydetti: ?Hepinizin bildiği gibi sektörümüz sıkıntı içinde, yani bu açıdan Basın İlan Kurumu bazı kararlar aldı. Asgari 7 çalışanı 6´ ya indiren, sayfaların yüzölçümünü indiren bazı kararlar aldı. Aslında bunların bir bölümüne baktığımız zaman çalışan arkadaşlarımızın aleyhine. Basın sektörü patronla çalışan bir terazi gibidir. Onu bir dengede tutmazsak hem çalışana hem de patrona haksızlık etmiş oluruz. O işletmeleri yaşatacağız ama işletmeleri yaşatırken de çalışanların hakları dahilinde yaşamalarını sağlamamız lazım. Bu yılın başında mart ayına ertelenmişti, sonra bu yılın sonuna ertelendi. Gazeteler için söylüyorum, vergi ve sigortalı borcu yok uygulaması Hükümet´e, Maliye Bakanlığı´na yeni bir baskı yapıp ötelemezsek, 01.01.2019 itibariyle yeniden başlayacak, yani borcu yok kağıdı getiremeyenler gazeteler için söylüyorum ilan almakta zorlanacak. ?

Başkan Altınkaya Gazeteciler Yapı Kooperatifi´nin çalışmaları ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede ise 2019 yılı ikinci yarısında ihale aşamasına gelineceğini umduklarını vurgulayarak şunları kaydetti:?Bizim talip olduğumuz arsanın yakınında bir tarihi mekan çıkmış. Tarihi mekan dolayısıyla orada uzun süren bir yazışma vardı. Sit alanını imar dışına çıkarmak için 4-5 ay süren bir yazışma süreci yaşandı. Geçtiğimiz ayın ortasında o iş bitti. Milli Emlak Genel Müdürlüğü adına olan tapu TOKİ´ye resmen devredildi. Şuanda TOKİ kendi içinde ön çalışmasını yapıyor. Bu çalışma öyle sanıyorum ki 1-2 ay sürecek. TOKİ´nin şu an hiçbir ihalesi yok TOKİ´de bu yüzden biraz rahatlama içinde ekonomik olarak. Muhtemelen marttan sonra TOKİ´nin ihale süreci başlayacak. Bizim için söylemiyorum bizim için prösedür şu, kasım ve aralık ayında, yani 2 aylık zaman diliminde içinde TOKİ kendi içindeki planlamayı bitirecek. Kendi içindeki planlamayı bitirdikten sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi´ne yazı yazacak. Siz de bunu meclislerinizden geçirin diyerek ama 2 belediyenin Meclis´en geçirmesi en az 6 ay. Özetle çok uzatmadan önümüzdeki mayıs haziran ayına kadar planlama işlerini ancak bitiririz. Tahminen söylüyorum haziran temmuz gibi üyelerimize 2+1 mi 3+1 diye sormaya başlarız. Öyle sanıyorum ki önümüzdeki yılın sonbaharında en erken ihale süreci o zaman başlayabilir.?



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi