BOSNA HERSEK HEYETİ İL MÜFTÜLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ

BOSNA HERSEK HEYETİ İL MÜFTÜLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ

GÜVEN: ?KARDEŞLİK BAĞLARI GÜÇLENİYOR?

Bosna Hersek Kardeş Şehir Projesi kapsamında Kayseri´ye gelen Gorajde Müftüsü Remziya Pitiç ve beraberindeki heyet, Kayseri İl Müftülüğünü ziyaret etti. İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güvenile bir süre sohbet etti. Ziyaret sonrası değerlendirmede bulunan İl Müftüsü Prof. Dr. Güven ?Kardeşlik bağları gittikçe güçleniyor. Bundan sonra daha yoğunluklu bir şekilde karşılıklı kültür alışverişleri, yardımlaşmalar ve birbirimize katacağımız şeylerin olduğuna inanıyoruz" ifadesini kullandı?

Gorajde Müftüsü Remziya Pitiç ve beraberindeki heyet, Bosna Hersek Kardeş Şehir Projesi kapsamında geldiği ilimizde  2 gün boyunca ziyaret ve temalarda bulundu? Gezi kapsamında İl Müftülüğünü ziyaret eden konuk Müftü Pitiç ve beraberindeki heyeti  İl Müftüsü Şahin Güven makamında ağırlayarak sohbet etti?

Ziyaretin ardından değerlendirmede  bulunan İl Müftüsü Prof. Dr. Güven, "Bizler Kayseri İl Müftülüğü olarak daha önce Bosna Hersek´in Gorajde kentinin kardeş şehriydik. Yıllardır gelip gitmeler devam ederken birde savaş sonrasında Kayseri İl Müftülüğünün öncülüğünde Gorajde´de bir cami inşa ettirdi. Gorajde kentinin simgesi olan bu camimizin inşaatına vesile olan Necmettin Nursaçan hocama ve o dönemde yardım yapan bütün kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu kardeşlik bağları gittikçe devam ediyor. Bizler birkaç önce Diyanet İşleri Başkanlığımızın almış odluğu bir karar gereği artık Bosna Hersek´in bütün şehirleri Kayseri İl Müftülüğünün kardeş şehri haline geldi. Bundan sonra daha yoğunluklu bir şekilde karşılıklı kültür alışverişleri, yardımlaşmalar ve birbirimize katacağımız şeylerin olduğuna inanıyoruz" ifadesini kullandı?

Gorajde Müftüsü RemziyaPitiç´ de "Biz buraya gelirken Kayseri isminin nereden geldiğini merak ediyorduk. Buraya gelince öğrendik. Kayzer olmak kolay değil. Herkes Kayzer olamaz. Biz Kayseri´de bunu gördük. Kayseri, bunu Gorajde kentinde gösterdi. O muhteşem cami, Gorajde´yi şehir yaptı. O camiden önce Gorajde küçük bir kasabaydı, cami yapıldıktan sonra tam şehre dönüştü. Bu bütün Kayserililerin katkısıdır. Bu proje herkese bir şey gösterebilir. Birlikte olduğumuz sürece, beraber bir işe başladığımız sürece bizim manevra alanımız çok geniş oluyor" şeklinde konuştu?

Heyet te yer alan ve bir dönem Bosna Hersek Eyalet Başbakanlığına kadar yükselen Emir Okovic ise, "Biz Avrupa´nın bir ülkesinden Bosna Hersek´ten geliyoruz. Normal olarak yaşamımızı sürdüreceğiz. Dinimizin kurallarına göre ve ecdadımızın bıraktığı o zengin mirasa göre yaşamlarımızı sürdürmek için çalışıyoruz. Yüzyıllardır kimin bizim düşmanımız, kimin bizim dostumuz olduğumuzu bilmek istiyoruz. Kayseri´de bulunduğumuz birkaç gün içerisinde heyetimiz bizim samimi dostumuzun kim olduğunu bir kere daha öğrenmiş oldu" dedi.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor