BOTANİK BAHÇESİ İÇİN

BOTANİK BAHÇESİ  İÇİN

İMZALAR ATILDI

Erciyes Üniversitesi Merkez Kampüsü sınırları içerisinde yer alacak  ?Uluslararası Botanik Bahçesi? yapımı için protokol imzalandı?  Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç´ın Vali Orhan Düzgün´ün huzurlarında imza koydukları   protokolle  ?Botanik Parkı´nın hayata  geçirilme sürecinin startı verildi?

Erciyes Üniversitesi Merkez Kampüsü Talas Yolu ve raylı sistem bitişiğindeki gölet alanı ve çevre mevkilerindeki yaklaşık 300 dekarlık alanı kapsayacak olan Botanik Bahçesi projesi Kayseri Valiliği Toplantı Salonu´nda düzenlendi.                                            

Bünyesinde Kayseri yöresine ait endemik bitkileri de barındıracak olan proje hakkında ilk değerlendirmeyi yapan Vali Orhan Düzgün; ?Bugün Melikgazi Belediyesi ile Erciyes Üniversitesi arasında güzel bir projeye imza atmak için bir aradayız. Her iki kurum arasında daha önceki görüşmeler neticesinde Erciyes Üniversitesi alanı içerisine 300 dekarlık bir alana ?Botanik Bahçesi? yapılması konusunda bir fikir birliğine varıldı. Biz de bugün bu güzel projeye şahitlik yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz.? değerlendirmesinde bulundu..            

Erciyes Üniversitesi´nin Kayseri için çok önemli ve değerli olduğunun altını çizen Vali Düzgün; ?Üniversitedeki öğrenciler güzel vakit geçirebilecekleri bir alana sahip olacaklar. Kültür ve turizm kenti olan Kayseri´de böyle güzel bir botanik bahçesinin olması ilimiz adına memnuniyet verici. Değerli katkılarından dolayı Rektörümüze ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

Botanik Bahçesi hakkında bilgilendirme yapan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise projeyi sahiplendikleri ve destekledikleri için Vali Orhan Düzgün´e teşekkür ederek  Erciyes Üniversitesi´nin Melikgazi ilçe sınırları içerisinde olmasından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu, bu güzel üniversitenin içerisinde yapacağımız bu projenin hem görünüm açısından hem de üniversitede ilgili bölümlerdeki öğrenci ve akademisyenlere katkı sağlayacağını dile getirdi. Şehrin böyle bir botanik bahçesine ihtiyacı olduğunu ve en kısa sürede bu projeyi hayata geçirmek için çalışacaklarının altını çizdi.                              

Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır ise sözlerine Vali Orhan Düzgün´ün  projeye olan desteklerinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü?   ?Öncelikle Sayın Belediye Başkanıma şükranlarımı arz ediyorum. Erciyes Üniversitesi´nin gerçekten böyle bir alana ihtiyacı vardı. Üniversitemiz Fen Fakültesi´nin karşındaki alandan başlayıp, İletişim Fakültesi´ne kadar uzanacak olan bu botanik bahçesi uluslararası bir proje olacak, bu projeye başlamadan önce Türkiye´de kurulmuş olan botanik bahçelerinin yanı sıra gerekli görülen uluslararası boyutta olan botanik bahçeleri de ziyaret edilerek projeye başlanılacak. Bu alan yerel bitkilerin yanı sıra ulusal çaptaki bitkilerin doku örneklerini de bünyesinde barındıracak. Melikgazi Belediyesi ve bütün il ilçe belediyelerimiz üniversitemize her daim destek olmaktalar. Başta Melikgazi Belediyesi olmak üzere bütün destekte bulunan belediyelerimize şükranlarımızı sunuyoruz Katkılarından dolayı Melikgazi Belediye Başkanı Sayın Memduh Büyükkılıç´a da ayrıca teşekkür ediyorum.?                            

Toplantı, yapılması kararlaştırılan botanik bahçesi hakkında proje yürütücüsü uzmanlar tarafından detaylı bilgi verilmesinin ardından Vali Orhan Düzgün´ün huzurlarında Melikgazi Belediyesi ile Erciyes Üniversitesi arasında protokol imzalarının atılmasıyla son buldu.



10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı