BOYDAK HOLDİNG YÖNETİCİLERİ GÖZALTINDA

BOYDAK HOLDİNG YÖNETİCİLERİ GÖZALTINDA

?BOYDAK VAKFI´ NIN FAALİYETLERİ MASAYA YATIRILDI?

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak, vakıf yöneticisi İlyas Boydak ve Holding İnsan Kaynakları Direktörü Halit Bayhan göz altına alınarak evinde arama yapıldı. Boydak Holding´ten yapılan açıklamada göz altıların kapatılan ?Boydak Vakfı´ nın faaliyetleri ile ilgili olduğu açıklandı?
15 Temmuz ?da yaşanan darbe kalkışması sonrası ilan edilen Olağan Üstü Hal Kararnamesi kapsamında kapatılan ?Boydak Vakfı´nın faaliyetlerine yönelik incelemeler kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince sabah saat 07.00 sıralarında göz altına alınarak emniyet müdürlüğüne götürülen Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Boydak, İnsan Kaynakları Direktörü Halit Bayhan ´ı ve kapatılan Boydak Vakfı yöneticisi İlyas Boydak´ın sorguları sürüyor.
Göz altına alındıktan sonra ev ve iş yerlerinde de arama yapılan Boydak Holding yöneticileri polislerin eşliğinde Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ndeki Adli Tabiplik´te sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere yeniden İl Emniyet Müdürlüğü´ne götürüldü.
Öte yandan Boydak Holding´in bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak için de gözaltı kararı verildiği öğrenilirken; İstanbul´da tedavi gördüğü hastaneden açıklama yapan Hacı Boydak, "Ben, şu anda İstanbul Nişantaşı Amerikan Hastanesi 4402 nolu odadayım. Geçen hafta Cuma günü bir ameliyat geçirdim. Bir yere kaçmadım ve kaçmam. Kamuoyunda yanlış anlaşılmalara yol açmaması için bu açıklamayı yapıyorum" ifadesini kullandı?

/resimler/2016-7/29/1759145268845.jpg
Boydak Holdingden, üst düzey yöneticilerle ilgili olarak yapılan açıklamada ise göz altıların Boydak Eğitim ve Kültür Vakfıyla ilgili olduğu belirtilip şöyle denildi? "Sabah itibariyle basında yer alan haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirme ve düzeltme yapma ihtiyacı duymaktayız. 23 Temmuz 2016 tarihinde kapatılan vakıflar arasında yer alan Boydak Eğitim ve Kültür Vakfının yönetiminde bulunan üyelerinin bilgilerine başvurulmak üzere kolluk görevlileri tarafından ifadeye çağrılmışlardır. Konunun Boydak Holding ve grup şirketlerimiz ile hiçbir şekilde alakası yoktur, gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgiler verilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"
HABER MERKEZİ?



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da