BOYDAK HOLDİNG CEO´SU ERTEKİN,

BOYDAK HOLDİNG CEO´SU ERTEKİN,

?2017´DE 37 MİLYON DOLARLIK İHRACAT YAPTIK?

Boydak Holding´in CEO´su Alpaslan Baki Ertekin, 8 sektörde 35 şirketle faaliyet gösterdiklerini belirterek, geçen yıl 8,7 milyar dolar ciro ve 37 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını kaydetti. Ertekin, ayrıca  FETÖ/PDY soruşturmasının sürdürüldüğü Kayseri Cumhuriyet Savcılığı ile Emniyet Müdürlüğü´ne 3´üncü kez kapsamlı dosya verdiklerini, holdingin eski CEO´su Ertunç Laçiner hakkında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu´nca soruşturma başlatıldığını duyurdu?

Holding binasında basın toplantısı düzenleyen Holding Ceo´su Alpaslan Baki Ertekin,  mobilyadan enerjiye, demir çelikten tekstile kadar farklı 8 sektörde 35 şirketle faaliyet gösterdiklerini belirterek, geçen yıl 8,7 milyar dolar ciro ve 37 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını kaydetti. Ertekin, şöyle konuştu.

 Rüzgar ve güneş enerjisi dahil enerji sektörüne bu yıl 364 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı. TMSF yönetimindeki holdingi ´basiretli tüccar´ gibi yönetmeye çalıştıklarını, holdingin Türkiye ekonomisine güç kattığını ve 2018 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7.2´lik büyüme gerçekleştirdiklerini belirten Baki Ertekin, şunları söyledi:  ´´2017 yılı ilk çeyrekte konsolide ciromuz 1,9 milyar TL iken 2018 yılının aynı döneminde 2,3 milyar TL´ye ulaştı. Bu yıl sonunda 9.7 milyarlık ciro 420 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz. 2017 yılında 11,5 milyon TL olan Ar-Ge yatırımlarını  2018 yılı ilk çeyreğinde 5,2 milyon TL olarak gerçekleştirdik. 14 bin çalışanımızla istihdama ciddi katkı yapıyoruz. Boydak Holding devlet güvencesi altındadır. Sosyal medyada bazen yalan, yanlış yazı ve yorumlar alıyor. Altını bir kez daha çiziyorum. Boydak Holding tamamen TMSF tarafından işletilmekte ve devlet güvencesi altındadır. Hiçbir yerle iltisaklı ve ilintili değildir. Boydak Holding, zayıflatılmadığı gibi tam tersi hiçbir dönemde olmadığı kadar iyi yönetilmektedir. Kasamızda  94,5 milyon dolar keş paramız, 150 milyon dolar da ticari alacağımız var. Boydak Holding, Türkiye ve dünya markasıdır. 2018 ayı sonunda 1480 olan bayi sayımız, 1508´e ulaştı. Mobilya sektöründeki en yakın rakiplerimizin bayi sayısı açısından 4 kat öndeyiz. İstikbal, Bellona ve Mondi gibi markalarımızla Kayseri, daha doğrusu Türkiye bizimle gurur duyabilir. Sadece mobilya değil, güneş ve elektrik gibi alternatif enerji konusunda da 364 milyon dolarlık yatırımımız olacak.´´

Ertekin, FETÖ/PDY soruşturmasının sürdürüldüğü Kayseri Cumhuriyet Savcılığı ile Emniyet Müdürlüğü´ne 3´üncü kez kapsamlı dosya verdiklerini, holdingin eski CEO´su Ertunç Laçiner hakkında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu´nca  soruşturma başlatıldığını söyledi. Ertekin, konuyla ilgili şu bilgileri verdi.

 işten çıkarılan 74 kişinin, haksız yere çıkarıldıkları gerekçesiyle kendilerine hukuki açıdan başvuru yaptıklarını; ancak bunların FETÖ ile iltisaklı olduğu yönündeki savcılık ve polis soruşturmaları nedeniyle holdingle ilişkilerinin kesildiğini kaydetti.

Ertekin toplantıda daha sonra sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgiler verdi.



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti