BOYDAK HOLDİNG YÖNETİMİ KAMUOYUNA TANITILDI

BOYDAK HOLDİNG YÖNETİMİ KAMUOYUNA TANITILDI

GÜZELDÜLGER ?MARKALARIMIZI ÇOK DAHA İYİ NOKTALARA TAŞIYACAĞIZ?

18 Ağustos´ta kayyum ataması kararı verilen, daha sonra TMSF´ye devredilen ve 26 Eylül 2016 tarihinde yeni yönetim oluşturulan Boydak Holding´in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Güzeldülger ile yeni CEO Ertunç Laçinel, basın toplantısı düzenledi.  Yönetim Kurulu Başkanı Güzeldülger  yaptığı değerlendirmede  holdingin 7 farklı sektörde 34 şirketiyle faaliyetlerine devam etmekte olduğunu vurgulayarak ?Markalarımızı çok daha iyi noktalara taşıyacağız?

Basın toplantısında konuşan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Güzeldülger, "Sizlerin de yakından takip ettiği gibi 18/08/2016 tarihli Kayseri Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla kayyum ataması kararı verilmiş olan holdinge 01 Eylül 2016 tarihinde OHAL nedeniyle yayınlanan 674 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname´nin 19´uncu maddesi gereğince görev yapan Kayyum yetkileri TMSF´ye geçmiş ve TMSF tarafından 26 Eylül 2016 tarihi itibariyle yeni yönetim oluşturulmuştur. Bu bağlamda Boydak Holding yönetim kurulu başkanı olarak ben görev yapacağım. Diğer yönetim kurulu üyeleri ise Serkan Ertürk, Taner Yalçın, Yılmaz Güney, ile ilk kayyum atamasında yer alan Ramazan Aslan ve Ramazan Erikli olmuştur" ifadesini kullandı?

Güzeldülger  sözlerinin  devamında şirketin mevcut durumuna dairde bilgilendirme  yaparak  şunları  kaydetti?  "Holding mevcut durumu itibariyle 7 farklı sektörde 34 şirketiyle faaliyetlerine devam etmektedir. Her bir kurum kendi sektöründe lider pozisyonda olup, 6 şirketimiz ise İSO 500´de yer almaktadır. Yaklaşık direkt olarak 12 bin çalışana istihdam oluşturan grup direkt olarak 35 bin kişiye istihdam oluşturmaktadır. Holdingin toplam cirosunun yaklaşık yüzde 70-75´i mobilya faaliyetlerinden sağlanmaktadır. Şu anda Avrupa mobilya sektörü verileri incelendiğinde de Avrupa´nın en büyük entegre mobilya tesislerine sahip bir kurumdur. Bu bağlamda bizim önceliğimiz kamuya mal olmuş bu değerleri korumak ve daha da geliştirmek olacaktır. Bunun için geldiğimiz günden beri her türlü aksiyonları aldık ve almaya da devam edeceğiz"

Holding´e yeni atanan  CEO  Ertunç Laçinel ise ?18 Ağustos 2016 itibariyle kamu otoritesi tarafından görevlendirilen yönetimin bugüne kadar ortaya koyduğu yönetim anlayışı ile genel kayyum algısı dışına çıkarak faaliyetlerin aksamaması için her türlü fedakarlığı göstermiş, üstün bir performans ile mevcut geçiş dönemi içindeki süreci çözüm odaklı yaklaşımlarıyla çalışanlara, bayilere, iş ortaklarına, tedarikçilere ve tüm paydaşlara güven telkin eden ve rahatlatıcı çözümler ortaya koymuştur? dedi  ve ekledi ?Bu kısa sürede bu denli önemli çalışmaları görmekten büyük memnuniyet duyduğumu özellikle ifade etmek isterim. Bu bağlamda kayyum heyetine sizlerin huzurunda teşekkürlerimi sunmak isterim. Bundan sonraki süreçte de kayyum heyeti ile iş birliği içerinde Türkiye´de bir ilkin gerçekleştirileceğine inancım tamdır.

2000 yılından bu yana özellikle Türk mobilya sektörünün lider markalarını bünyesinde bulunduran Boydak Holding bugün global bir oyuncu olma vizyonuyla faaliyetlerine yön verecektir. Yeni vizyonumuzla faaliyet gösterdiğimiz sektörlerdeki gücümüzü daha da artırdığımız bu dönemde, hem Türkiye pazarı ve tüketici beklentileri konusunda uzman hem de uluslararası alanda engin bir iş tecrübesine sahip bu köklü kuruluşun yeni yönetim anlayışı ile hedeflerine ulaşarak ülkemizin ekonomik gelişimine ve 2023 vizyonuna destek vereceğiz. Bu alanda rolümüzü artırarak daha da etkin olmaya çalışacağız. Temel amacımız çalışanların emeğiyle bugünlere gelmiş bu büyük yapıların zarar görmeden küresel oyuncu olabilmeleri amacıyla yeni yönetim anlayışı çerçevesinde faaliyetlerin artarak devamı olacaktır. Çalışanlarımızın özlük haklarında hiçbir değişme olmayacak olup mevcut yatırımlarımızı devam ettirerek istihdamı artırmak içinde çalışmalar yapacağız. Önceliğimiz mevcut durumun korunması, yeni stratejilerimiz ile istihdam, verimlilik ve ciroların artırılarak bölge ve ülke ekonomisi için yeni değerler oluşturmaktır. Bu hedefi gerçekleştirmek için kurumda zengin bir beşeri sermaye olduğunu gördüm. Sadece kurum içerisinde değil, iş ortaklarımızın da hedeflerimize ulaşma noktasında bizlere her türlü desteği vereceklerinden hiç şüphe duymuyorum.

Yeni yönetim anlayışı çerçevesinde el birliği ile belirlenen hedeflere ulaşılacağından ve kamuya mal olmuş bu yapıların ilerleyen dönemlerde ekonomik anlamda çok daha isminden söz ettireceğini sizlerle paylaşmak isterim. Benim şahsen hedeflerim arasında refah ön plandadır. ?refah? kelimesinden kastım huzur ve zenginliktir. Önce kurumun refahı sonra çalışanların ve tüm paydaşlarımızın refah ve zenginline önem veriyorum. Bu büyük yapıların devamı ve daha da büyütülmesi için emek veren her kesim zenginleşmelidir. Çalışılanların refahı önemlidir. Çalışanların refahı olmadan verimlilik ve en önemlisi sürdürülebilirlik olmaz. Buradan hareketle bu yapılarda emek sarf edenlerin refahı temel önceliğimiz olacaktır?        

Tanıtım toplantısında Boydak  Holding´in  yeni yönetimi ve CEO´su  medya mensuplarının  sorularını cevapladı?    

 Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Güzelgüder ?Boydak´ ismini değiştirecekmisiniz  yönündeki soruya ?Hayır Bodak ismini koruyacağız ve markalarımızı geliştirip  büyüterek çok daha iyi noktalara taşıyacağız? ifadesini  kullandı?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak