BOYDAK HOLDİNG´TEN İŞÇİLERE % 12.75 ZAM

BOYDAK HOLDİNG´TEN İŞÇİLERE % 12.75 ZAM

9 BİN 431 İŞÇİ ZAMDAN FAYDALANACAK ?

Tasarruf Mevduat Fonu tarafından işletilen Boydak Holdin´e bağlı şirketlerde görev yapan 9 bin 431 işçiye ortalama yüzde 14.5 oranında zam yapıldı. 3 yılı kapsayan toplu iş sözleşmesi Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Şener ve CEO Ertunç Laçinel arasında imzalandı.
Boydak Holdinge ait Merkez Çelik binasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi törenine Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Öziplik -İş Sendikası Genelbaşkanı Murat İnanç, Çelik İş Sendikası Genel başkanı Yunus Değirmenci, Özağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Karadeli,Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Şener, CEO´su Ertunç Laçinel ve Holding İnsan Kaynakları Müdürü Sancak Basa ile sendikaların yöneticileri ile holding çalışanlarından bir grup katıldı.
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, sözleşme için yapılan törende mobilya sektörü alanında Türkiye´nin bilinen ve tanınan markalarını bulunduran Boydak Holding´de yapılan 3 yıllık toplu sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Bolu´da meydana gelen trafik kazasında ölen kadın işçilere Allahtan rahmet, Türk-İş Sendikasına da başsağlığı dileyen Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: " 15 Temmuz sonrası Boydak Holdingde bir değişim meydana geldi. Holdingdeki bu değişiklik, hukuki anlamdan öte, Kayseri ekonomisi ve Türkiye ekonomisi açısından, önemlidir. Holdingin geçmişten gelen tecrübesi, ekonomiye yansımaktadır. Böyle bir kurumun varlığı için bırakın elimizi, gövdemizi sendika olarak taşın altına koyarız. Boydak holdinge bağlı fabrikaların bacaları tütmelidir. Yeni çalışanlarda olmalı,istihdam artışı da sağlanmalıdır. Sendikacılar olarak biz kendimizi bu kurumun ortağı olarak görmekteyiz. Sorumluluğumuzu da bu çerçevede görüyoruz. Boydak Holding daha çok kazanacak ve ileri gidecektir. Masada karşılıklı görüşmeler sonucu toplu iş sözleşmemizi gerçekleştirdik. FETÖ ile devletimizin mücadelesini asla unutmayacağız. Yürüyen yasal süreçte devletimize destek olmaya devam edeceğiz. İşyeri barışı konusunda elimizden geleni yapacak, emanet sahipleriyle diyalogumuz istihdam konusunda da sürecektir?
Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Şener´de,"Bu gün Boydak Holding için güzel bir gün oldu. Dünya Kadınlar Gününde güzel bir anlaşma imzaladık. Kadınlarımız tüm günlere layıktır? diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü? ?Çalışanlarımızın mali durumu daha iyi nasıl olur diye bir süredir görüşmelerde bulunduk. Sıkıntısız bir süreç geçirerek toplu iş sözleşmesinde masaya oturduk. Bizler şu anda emanetçiyiz. Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar gereği buradayız. Şartlar böyle bir yönetimi getirdi. Emanetçisi olduğumuz Boydak Holdingi daha da büyütüp, ileriye götüreceğiz. Çalışanlarımız bizi bu hedefe ulaştıracaktır??dedi. Boydak Holding CEO´su Ertunç Laçinel´de"Toplu iş sözleşmelerinde işveren ve işçi kesimini temsil eden sendikalar olarak iyi niyetliydik. İstihdamı ve ihracatı artırmak temel hedeflerimiz arasındaydı. İstihdam ve ihracat olmazsa olmazlarımız. Uzun soluklu çalışma hayatında maliyetlerimizi göz önünde bulundurup, ona göre zam yaptık?
Öte yandan,. Holding bünyesinde bulunan 8 bin 560 direkt ve 871 dolaylı olmak üzere toplam 9 bin 431 işçiye kıdem durumlarına göre yüzde 10 ile yüzde 14.5 arasında, ortalamada ise yüzde 12.75´lik zam yapıldı. Sosyal haklarda da birinci yıl için yüzde 26´lık artış gerçekleştirildi?



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları