BOYDAK KADINLARI HÂKİM ÖNÜNDE

BOYDAK KADINLARI HÂKİM ÖNÜNDE

MERAL BOYDAK FETÖ´DEN 7,5 YIL HAPİS CEZASI ALDI

15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik olarak gerçekleştirilen soruşturma kapsamında göz altına alınan ve tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakılan Memduh Boydak´ın eşi Meral Boydak ve Mustafa Boydak´ın karısı Müjgan Boydak bir kez daha hakim karşısına çıtı. Duruşma sonunda Meral Boydak ?Silahlı terör örgütü üyesi olma´ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılırken, Müjgan Boydak´ın davası ise ?Savcılık Mütealası´na cevap vermek için süre istemesi üzerine mahkeme Aralık ayına ertelendi?

15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik olarak gerçekleştirilen soruşturma kapsamında Fetullahçı Terör Örgütü´nün faaliyetlerine destek verdikleri tesbit edilen ve daha önce göz altına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Memduh Boydak´ın eşi Meral Boydak ve Mustafa Boydak´ın karısı Müjgan Boydak bir kez daha hakim karşısına çıtı.

4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen duruşmalarda hakim karşısına çıkan ilk isim Memduh Boydak´ın eşi Meral Boydak oldu? 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminden 26 gün sonra Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması kapsamında 120 iş adamına yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda göz altına alınan ve ifadesinin alınmasının ardından serbest kalan Meral Boydak ile ilgili olarak Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar ile Mücadele ve Soruşturma Savcısı Salih Kılıçdağı, FETÖ iddianamesini hazırlamış, İddianame 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. Meral Boydak 10 Mayıs´ta ilk kez hakim karşısına çıkmıştı. Meral Boydak ve avukatının hazır bulunduğu duruşmada savcı sanık Meral Boydak hakkında verdiği mütalaasını yeniden tekrar ederek sanığın örgüt içerisinde abla pozisyonunda yer aldığı, örgüt sohbetlerine katıldığı, gizliliğe riayet ettiği, örgüt elebaşının çağrısı üzerine örgüte ait bankaya hesap açtırıp, sistematik ve yoğun şekilde para akışı sağladığı, örgüte kurban bağışı adı altında himmet ile finans sağladığı, örgüte ait yayınları takip ettiği iddiaları ile ?Silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Tutuksuz sanık Meral Boydak önceki savunmalarını tekrar ederek beraatını talep etti. Boydak önceki savunmalarında, ?Ben ev hanımıyım. 5 çocuk annesiyim. Böyle bir parayı ben yatırmadım, eşim yatırmıştır. Böyle işlerle o ilgilenirdi? demişti. Sanık avukatlarının da esasa ilişkin savunma yapmalarının ardından mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık Meral Boydak´a ?Silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Hakim önüne çıkan Boydak kadınlarından bir diğeri FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Boydak Holding eski yöneticisi KAYSO eski başkanı Mustafa Boydak´ın eşi Müjgan Boydak oldu. 15 Temmuz 2016 hain kanlı darbe girişiminden 26 gün sonra FETÖ/PDY yapılanması soruşturmasında 120 işadamına yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda Müjgan Boydak da gözaltına alınmış, ifadesinin ardından salıverilmişti. Anayasal Suçlara Karşı İşlenen Suçlarla Mücadele Savcısı Salih Kılıçdağı, Müjgan Boydak ile ilgili iddianamesini hazırlayıp mahkemeye göndermişti. Mahkeme iddianameyi kabul ederek, Boydak´ın yargılanmasına karar verdi. Davanın ilk celsesi 21 Haziran 2018´de görüldü. 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davanın üçüncü celsesinde tutuksuz sanık Müjgan Boydak duruşmaya katılmazken, avukatları hazır bulundu. İddianamede FETÖ soruşturması kapsamında KHK ile kapatılan Melikşah Üniversitesi´ne 50 bin TL bağış ve örgüt ablalığı iddiaları bulunan Müjgan Boydak´ın yargılandığı davada eşi Mustafa Boydak tanık olarak dinlendi. Boydak, ?Eşimin Bank Asya hesabı yok, FETÖ´den kapatılan Melikşah Üniversitesi´ne 2013 yılında eşim adına ben havale ettim. Eşimin sonradan haberi oldu. O zamanlar iş adamıydım, Kayseri Sanayi Odası´nda 12 yıl başkanlık yaptım. Eğitime katkı olsun diye dört üniversiteye de yardım yapıyordum. Amacım sadece bu işin sevabıydı, eşim de bu sevaba ortak olsun diyerek onun adına gönderdim. ERÜ´de kreş, ilköğretim okulu, İstanbul Pendik´te Kızılay´a ait aşevlerini kendi adımız ile yaptırdık. Hayırlarda eşimin adı da bulunsun istedim. Benim hakkımda yerel mahkeme ?üyelik´ suçundan 7.5 yıl mahkumiyet verdi? diye konuştu.

/resimler/2018-11/21/0858132630623.jpg

Savcı verdiği mütalaasında sanık Müjgan Boydak´ın gizli tanık beyanlarında örgütte abla pozisyonunda olduğu, örgüte yardımda bulunduğu, örgüt organizasyonlarına katıldığı, FETÖ´den kapatılan Melikşah Üniversitesi´ne 50 bin TL havale gönderdiği, yurt dışı kayıtlarında örgüt üyeleri ile yurt dışına çöküş günlerinin çakıştığı, örgütte aktif olarak yer aldığı ve gizliliğe riayet ettiği iddiaları ile ?üyelik´ suçundan 5 ila 15 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Savcılık mütalaasına cevap vermek için süre istemesi üzerine mahkeme heyeti duruşmayı Aralık ayına erteledi.



Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

Soba iki kardeşi hayattan kopardı

Gece kartallarının denetimleri devam ediyor

Kayseri’de bayram tedbirleri için 365 personel ile trafik denetlemesi yapıldı

Aranması olan 9 şahıs şok uygulama ile yakalandı

Suç makinesi firariler özel harekat destekli operasyonla yakalandı

Drift atan trafik magandası hem ceza yedi hem araç men edildi

Kayseri’de silahlı kavga: 1 yaralı

"Dur" ihtarına uymayan alkollü sürücü yakalandı

Narkotik 64 şahsa yasal işlem uyguladı