BOYDAK KARDEŞLER

BOYDAK KARDEŞLER

BİR KEZ DAHA HAKİM ÖNÜNE ÇIKTI?

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na  ilişkin soruşturma  kapsamında  örgüte  maddi  destek sağladıkları iddiası  ile haklarında dava açılan iş adamları Hacı, Memduh , Şükrü Boydak ,Hamdi Kınaş ve Halit Gazezoğlu´nun da aralarında yer aldığı 14 sanığın yargılanmasına Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde  devam edildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 5. duruşmasında  tutuklu sanıklar Şükrü,  Hacı, Memduh Boydak, Hamdi Kınaş, Ahmet Türkmen, Mehmet Fındık, Halit Gazezoğlu ve Mehmet Filiz ile  tutuksuz yargılanan İlyas, Bekir , Mustafa ve Erol Boydak ile avukatları hazır bulunurken; Halit Bayhan ve Murat Bozdağ´ da Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla duruşmada hazır edildi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Boydak Holdingin küçük hissedarlarından Arif B. isimli  şahıs  Boydaklar´ın zekat adı altında hesaplarından para kesintisi yaptığını iddia ederek  "Küçük ortak olduğumuz için sözümüz dinlenmez ve kendilerine biat etmemiz istenirdi. Zekat adı altındaki kesintinin tam olarak nereye yapıldığını bilmiyorum. Hesabımdan 450 ile 700 bin lira arasında zekat kesintisi yapıldı. Bu konuyu kendilerine sordum ama cevap alamadım. Şükrü Boydak ve Mehmet Yıldız, FETÖ için benden kurban istediler, vermedim. Memduh Boydak´ın holdinginin ortaklarından her birinden, kapatılan Melikşah Üniversitesi için 100 bin lira kesinti yapacağını söyledi. Yapıp yapmadığını bilmiyorum. Organize Sanayi Bölgesi´nde, Boydak Holding tarafından fason iş yapanlardan himmet adı altında para yardımı yapmaları istenirdi. Bu bağışların yüzde 90´ının bu örgüte gittiğini düşünüyorum." İfadesini  kullandı?  Arif B. isimli tanık sözlerinin devamında darbe girişiminin  yaşandığı 15 Temmuz´un sabahında şirket ortakları olarak bir toplantı yaptıklarını belirtip "Holding binasında yapılan toplantıda Mustafa ve Yusuf Boydak, Türkiye Finans´taki hisseleri satmak için bizden vekalet aldı. Bu vekaleti 15 gün sonra noterden iptal ettirdim." diye konuştu.

Tanık M.U. da sanıklardan Hamdi Kınaş´ı tanıdığını ifade etti. Kayseri´de 5-6 ayda bir, kapatılan Zaman gazetesi ve Aksiyon dergisinden gazeteci ve yazarların geldiği toplantılara katıldığını belirten M.U, bu toplantılarda Kınaş´ın da bulunduğunu dile getirdi? Mahkeme Başkanı, mahkemeye gelen tespit ve değerlendirme tutanağında, Boydak Holding A.Ş bünyesinde yer alan ve örgütün şifreli haberleşme programı ?ByLock´ bulunan bir hattın, 11 bin 480 kişilik listede yer aldığını bildirdi.

Duruşmaya   verilen öğle arasının ardından yeniden  devam  edildi? Hacı, Memduh , Şükrü Boydak ,Hamdi Kınaş ve Halit Gazezoğlu´nun da aralarında yer aldığı 14 sanığın yargılanmasına Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde  devam edildi.



Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası

Hastaneye gitmek için bindiği otomobilde öldü

Kayseri'de kaçakçılara göz açtırılmıyor

Kayseri'de terör şüphelisi 9 kişi yakalandı

Kayseri'de 1 haftada 19 uyuşturucu taciri yakalandı

20 hırsızlık olayı aydınlatıldı, aranan 111 kişi yakalandı