BOYDAK KARDEŞLER HAKİM ÖNÜNDE

BOYDAK KARDEŞLER HAKİM ÖNÜNDE

MEMDUH BOYDAK ?BÖYLE OLDUKLARINI BİLSEK YARDIM YAPMAZDIK?

Fetullahçı Terör Örgütü´nün 15 Temmuz´daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 572 gün önce başlayan Boydak Ailesi´nin ve yöneticilerinin yargılandığı 9 sanıklı davaya devam edildi. Sanıkların esasa ilişkin savunma yaptıkları dava Cuma günü devam edilmek üzere ara verilirken savunma yapan Memduh Boydak ?900 kuruluşa yardım ettik, içinde cemaat de var. Böyle olduklarını bilsek yardım yapmazdık." şeklinde konuştu?

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde davanın 8. celsesi görülmeye devam etti. Davaya tutuklu sanık Hacı Boydak Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile hazır edilirken, tutuklu sanıklar Memduh Boydak, Şükrü Boydak ile tutuksuz sanıklar Mustafa Boydak, Erol Boydak, Bekir Boydak, İlyas Boydak, Murat Bozdağ ve Halit Bayhan duruşma salonunda hazır bulundu.

Hacı Boydak´ın önceki gün yarım kalan savunmasının tamamlanmasının ardından bu kez tutuklu sanık Memduh Boydak savunma yaptı? Savcılıkça ´silahlı terör örgütü yöneticisi olma´ suçundan cezalandırılması istenen tutuklu sanık Memduh Boydak duruşmaya yaklaşık 20 sayfa haber çıktı sayfalarıyla geldi. Elinde ´Dikkat Radar´ yazılı çıktı sayfayı mahkeme heyetine gösterip, "Boydak ailesinin yaşadığı durum aynen bu" diye konuştu?

Memduh Boydak, esasa ilişkin savunmasında "Bu kadar hayırseverliğin bedeli bu mudur, diye üzülüyorum. Ahiret için yaptığımız paketler, bu dünyada ortalığa saçıldı" dedi ve ekledi "Ağabeyim Şükrü Boydak devletten özür diledi ama ben devletimden özür dilemiyorum. Devletin benden bir gün özür dileyeceği günü bekliyorum. Zulüm, haksızlık, yargısız infaz yapıldı. İadeyi itibarımı bir gün alacağım. Bu ülkeden bir dolar para kaçırmadım. Kim kaçırdıysa Allah belasını versin. Benim ailemden teröristin t´si bile çıkmaz. Araba koleksiyonu yapmadım, sevgili yapmadım, bir tane var o da evde, hayırseverlik koleksiyonu yaptım. 900 kuruluşa yardım ettik, içinde cemaat de var. Devletin bilmediğini biz nereden bilebiliriz. Böyle olduklarını bilsek yardım yapmazdık. ABD´ye çok sayıda iş gezileri yaptım, gezilerimde bir sefer Fetullah Gülen´i ziyaret ettim"

Öğleden sonraki oturumda tutuklu sanık Memduh Boydak´ın savunmasına devam edildi? Boydak mağdur edildikleri yönündeki iddialarını dillendirmeye devam etti? Memduh Boydak´ın savunmasını tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti karar vermek için davaya Cuma gününe kadar arar verdi?



Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı