BOYDAK KARDEŞLER´İN DE ARALARINDA BULUNDUĞU

BOYDAK KARDEŞLER´İN DE ARALARINDA BULUNDUĞU

68 ŞÜPHELİNİN YARGILANMASINA BAŞLANDI ...

68 ŞÜPHELİNİN YARGILANMASINA BAŞLANDI

TANIK-GİZLİ TANIK OTURUMU

Boydak kardeşler´in de aralarında bulunduğu 68 sanıklı FETÖ davasının dünkü ilk duruşmasında daha önce dinlenmeyen tanıkların bilgisine başvuruldu. Tanıklar,  daha çok iddianame çerçevesinde mahkemeye bilgi verirken, gizli tanıklar Sipahi, Ayaz, Zemheri, Seyit´in yazılı ifadeleri ise şüphelilerin bir bölümünü sıkıntıya sokacak bilgiler içeriyordu.

Aralarında tutuklu işadamları Hacı, Memduh, Şükrü, Bekir Boydak ve Hamdi Kınaş´ın da bulunduğu 15´i tutuklu 68 sanıklı FETÖ/PDY davasının duruşmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde devam edildi. Üç gün sürecek duruşmanın ilk gününde tanıklar dinlendi.  Dava bazı tanıkların geç kalmasından dolayı gecikmeli başlarken Şükrü, Hacı ve Bekir Boydak duruşmaya tutuklu bulundukları cezaevlerinden görüntülü sistemle bağlandı.

Boydak  Kardeşler´in de aralarında  bulunduğu  15´i tutuklu 68 sanıklı FETÖ/PDY davasının duruşmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde devam edildi. 250 kişilik konferans salonunda görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklardan Hacı Boydak, Bekir Boydak, Necmi Somtaş, Abdurrahman Haskaraman, Nurullah İlgün, Mehmet Çiftçi ve Mehmet Albayrak tutuklu bulundukları cezaevlerinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi´yle (SEGBİS) katılırken, tutuklu sanıklar Ahmet Türkmen, Memduh Boydak, Şükrü Boydak, Hamdi Kınaş, Mustafa Ahi, Hacı Osman Büyükata ve Halit Gazezoğlu ise jandarma eşliğinde duruşma salonuna getirildi. Mustafa Boydak, Erol Boydak, İlyas Boydak, Murat Bozdağ gibi isimlerin olduğu 20 tutuksuz sanık da duruşma salonunda hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, gizli tanıklar, Sipahi, Ayaz, Zemheri, Seyit´in ifadelerinin alındığını belirterek  duruşmaya  start  verdi? Tutuklu sanıkların  yer aldığı duruşmada  Memduh Boydak, salonda yer alırken, Şükrü, Hacı ve Bekir Boydak duruşmaya tutuklu bulundukları cezaevlerinden görüntülü sistemle bağlandı.

Davada ilk olarak tanık olarak  davet edilen Şükrü T. B. dinledi. B.'nin ifadesinde 2005 yılında Erol Boydak ve Cüneyt Gazezoğlu ile birlikte yemek için bir programa davet edildik. Davet üzerine gittik. Sadece yemek için gittik. Terör örgütü ile bir bağlantısı yoktu. Öyle bir sohbet değildi. Dini sohbet oldu. 10-15 yıl içinde de 3-4 defa yurda gittim. Erol Boydak organize eden biri değildi benim gibi orada bulunuyordu. Onu da ben bir defa gördüm. Memduh Boydak ile Halit Gazezoğlu, 2009 yılında babamın yanına gelmişlerdi. Melikşah Üniversitesi ile ilgili buraya yapılanlar hakkında hayırsever desteği ile ilgili konuştuklarını biliyorum. Oraya bir şey yapılabilir mi gibi görüşme vardı. Bunun dışında başka bir bilgim yok. Beni telefonla emniyetten ifade vermek için çağırdılar. Davet ettiler. Bende gittim? değerlendirmesinde bulundu?

Mahkeme başkanının, Memduh Boydak ve Halik Gazezoğlu ile yapılan görüşmede, cemaat, cemiyet gibi söylemlerin, yardım yapılmasıyla ilgili tehdit ve baskının olup olmadığını sorması üzerine Şükrü T. B., böyle bir konuşmanın olmadığını, cemaat adı geçmediğini, yardım edilmedi diye de bir baskı yada tehdidin olmadığını kaydederken bir diğer  tanık Şerif Özdemir´de  sanıklar arasında akrabasının olmadığını belirterek Kilim Mobilya ile 2003 yılında ortak oldum. Ortağım Mehmet beyin oturmalarına gittim. Onun daveti üzerine; Halil Gazezoğlu, Musa Birdal, Doğuş Ofset´in sahibi Bilal bey vardı. 2010 yılına kadar devam ettim. Sonra ayrıldım. Bana burs, kurban bağışı için gelmemelerini söylemiştim. Gelmediler. 2012 yılında Melikşah Üniversitesi´ne destek olunması için talep oldu. O dönem herkes şehrin bir üniversite kazanmasından dolayı yardımı vardı. Benden annem babam adına bina yaptırmamı istediler. Bende gücümün yetmeyeceğini söyledim. İmkanlarım nispetinde 50 bin lira zekat hesabımdan yardımda bulundum. Rızamla verdim. Talep sırasında cemaat ifadesi, söylemi geçmedi? dedi?.

Tanık  Şaban  G. ise   1999 yılında oturmalara katıldığını belirterek  3-4 oturmadan sonra hoşuma gitmedi ve bir daha katılmadım. O zaman Halit Gazezoğlu, Hacı Boydak ile bir sefer oturduk. Bir daha oturmadık. Para toplanmadı. Kendim bıraktım. Halit Gazezoğlu´nun Fethullah Gülen cemaati adına yardımlar talep ediyordu. İsmail Zenger ilgileniyordu. İsmail Zenger ortağımdır. Halit beyle konuşuyordu. Benim bilgimin dışında gelişen bir  olaydı. Bende kızmıştım. Yurtdışında okula gitmişlerdi. Onun için orada bulunanların yardım sözü olmuş ve İsmail Zenger´de 20 bin dolar yardım taahhüdünde bulunmuş. Ben kızmıştım. Bunu da ödemedik? ifadesini kullandı?

Bir diğer  tanık  Salih Fazlıoğlu´da  3-5 yıl önce Memduh abi yanındaki 3 kişi ile birlikte benim ziyaretime geldi. Kahve içtik. Sohbet ettik. İşlerden konuştuk. Beni Kayseri´nin bilinen akşam oturmalarına davet ettiler. Telefon numaramı vermiştim. Beni de davet ettiler. Bir iki kez beni aradı bende mazeret bildirdim ve gidemedim. Sonrasında beni bir daha aramadılar? diye konuştu?

Ali Çamlı´da  Ergün Bilen bize işyerine yemek için davet etti. Bizde oraya gittik. Biz vardığımızda Halit bey vardı. Ergün bey misafirlerini uğurladıktan sonra bizim yanımıza geldi. Yeni aldıkları araçlarla ilgili kurban kesimi hakkında konuştuklarını ifade etti. Bunun dışında bir şey olmadı? şeklinde  ifade verdi?

Tanıklar  içinde  Terör örgütü ile ilgili  en çarpıcı  açıklamaları yapan hiç kuşkusuz  Mehmet Kılnamaz oldu?  Kılnamaz  dershanecilik geçmişi olduğunu,  öğretmenlik, dershanelerde idarecilik yapmış olduğunu belirterek başladığı  sözlerine, ?İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinde toplantılarımız olurdu. Dershanelerle ilgili. Burada hep şunu söylerlerdi. Yurtdışındaki okullarda Türk öğretmenler değil Amerikalı ajanların öğretmen olarak bulunuyor. Ben bunu bildiğim için 15 Temmuz öncesinde bu yapının hain olduğunu biliyordum. Bu yapı ile ilgili bazı köşe yazılarım vardır. Bu nedenle bu yapı beni istemez ve tehdit etmiştir. Ben Kayseri Ticaret Odası´nda çalışıyordum. Bu yapı odayı ele geçirdiğinde benim işime son verdiler. Benim MHP´li, Ülkücü olmamdan dolayı işten attılar. 11 Mayıs 2013´te oda seçimi oldu. 13 Mayıs günü de bana burada ekmek olmadığı söylendi ve mecburi izine çıkartıldım. Temmuz ayında avukatlık bürosunda tamamen siyasi gerekçe ile MHP´li Ülkücü olmamdan dolayı atıldığımı söylediler. Bu seçimlerle 68 kişi ile bu yapı meclise girdi. Bu yapı seçim öncesinde çalışmaları Fimaj rezidansta yapıyordu. Toplanıyordu. Orada karar alıyorlardı. İlhan Miraboğlu yapının emniyet, Ahmet Türkmen ise adliye imamıydı. Ben gazetelerde yazarlık yaptım. Kendi internet sitemde yazılar yazdım. Bu konular ve yapıyla ilgili. O zaman Pensilvanya şeytanı diye söylerdim. O sıra bana bazı bilgiler geliyordu. Duyum olarak, mail olarak gelen bilgiler vardı. Bu duyumlarda istediklerini emniyette komiser, emniyet müdür yaptıklarını söylüyor ve övünüyorlardı. İlhan Miraboğlu´nu tanımam, yüz yüze de gelmedik. Mehmet Filiz cemaate kaynak sağlıyor. Kendi çevresindeki insanlardan duydum. Okullara yardım yaptığı duyumları var. Boydak ailesinin bu yapının en önde gelenleri olduğunu herkeste biliyor? diyerek  nokta koydu?

Davaya  bugün devam edecek.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı