BOYDAK TAHLİYE OLMAK İSTEMEDİ!

BOYDAK TAHLİYE OLMAK İSTEMEDİ!

MEMDUH BOYDAK: BANKANIN SAHİPLERİNİN CEMAAT OLDUĞUNU BİLMİYORDUM ...

    Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması´na  ilişkin davada, aralarında iş adamları Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak, Halit Gazezoğlu ,Hamdi Kınaş, ve örgütün sözde "İl İmamı" Sıtkı Baş´ın yanı sıra eski ÖSYM Başkanı Ali Demir´inde  da yer aldığı 68 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanıklardan Hacı Boydak konuşmasında mahkemeden herhangi bir talebim yok, tahliye talebimde yok derken tutuklu sanık Memduh Boydak´ın Bank Asya ile ilgili ?Bankanın sahiplerinin cemaat olduğunu bilmiyordum." Sözleri salondakilerin  gülüşmelerine  sebep oldu.

     Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki 4. duruşmanın 4. Celsesinde , aralarında eski Boydak Holding yöneticileri Memduh ve Şükrü Boydak´ın da yer aldığı, 5´i başka suçlardan olmak üzere 11´i tutuklu 57 sanık ile avukatları ve müştekiler katıldı. Bekir Boydak İstanbul, Hacı Boydak ise Ankara´dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile duruşmaya katıldı.

Savcının mütalaasının ardından söz verilen sanıklardan Hacı Boydak, "Herhangi bir talebim yok. Tahliye talebim de yok" dedi.

     Tutuklu sanık Memduh Boydak da 3 gün boyunca tanıkların dinlendiğini belirterek, tanık ifadelerinde kendisiyle ilgili olan kısımlarına cevap verdi. Memduh Boydak tutukluluk halinin devamına ilişkin savcının talebi üzerine yaptığı savunmasında son ana kadar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi´ne (AİHM) gitmeyeceğini söyledi. Memduh Boydak, şunları söyledi:

"26 yıl bu ülke için çalıştım. Kayseri´ye bir sürü üniversite kazandırdık. Son ana kadar AİHM´e gitmeyeceğim. Devletimin yargılamasına güveniyorum. Ben suç işlemedim. Yaşanan olay sonrası birçok kişi bize küfür etti. Devletim ve milletim için canımı veririm ama haksız yere saçımdan bir tel alınırsa kimse kusura bakmasın orada dur derim. Abim Hacı Boydak hastadır. Ancak, kendisi hasta olduğu için aklanarak çıkmak istiyor. Cezaevindeki 4 Boydak soyisimli kişi nedeniyle devletin KDV gelirinden dolayı 3 milyar TL zararı vardır. Birileri tarafından günah keçisi seçildik. Ahrette hakkımızı soracağız. Masak raporları evlere şenlik. İnsanların adı başına bela olur muymuş? Gördük ki olurmuş. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum. Bank Asya için attığım tweetten bahsedildi. Bank Asya´nın kapanması işime gelmiyordu. Ticari kaygı ile bu tweeti attım. Bankanın sahiplerinin cemaat olduğunu bilmiyordum."

 

Tutuklu sanık Şükrü Boydak ise cezaevi şartlarının olumsuzluklarından bahsederek geçirdiği rahatsızlıkların  sağlığını olumsuz etkilendiğini öne sürerek tutuksuz yargılanma talebinde bulundu.

Tutuksuz sanık Mustafa Boydak ise 17-25 Aralık sonrası örgütün medya kuruluşları tarafından Boydak ailesine yönelik bir algı operasyonu başlatıldığını ve ailelerinin örgüte yakın gösterilmeye çalışıldığını söyledi.

O süreçte devletin yanında olduklarını çok kez beyan ettiklerini savunan Boydak, holdingin basın sözcüsü olarak o süreçte aile adına açıklamalarda bulunarak 17-25 Aralık´ta yapılanlara tepkilerini kamuoyuna duyurduklarını kaydetti.

Mahkemeden bazı taleplerde bulunana Boydak, yurt dışı yasağının kaldırılmasını istedi. Bir de üzerimize konulan ticaret yapma engelinin de kaldırılmasını talep ediyorum." şeklinde konuştu.



Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

Soba iki kardeşi hayattan kopardı

Gece kartallarının denetimleri devam ediyor

Kayseri’de bayram tedbirleri için 365 personel ile trafik denetlemesi yapıldı

Aranması olan 9 şahıs şok uygulama ile yakalandı

Suç makinesi firariler özel harekat destekli operasyonla yakalandı

Drift atan trafik magandası hem ceza yedi hem araç men edildi

Kayseri’de silahlı kavga: 1 yaralı

"Dur" ihtarına uymayan alkollü sürücü yakalandı

Narkotik 64 şahsa yasal işlem uyguladı