BOYDAKLAR

BOYDAKLAR

BU KEZ DOLANDIRILDI?

Kayseri´nin tanınmış iş adamlarından Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hacı ve Mustafa Boydak´ın da aralarında bulunduğu 34 civarında iş adamı dolandırıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığının hazırladığı iddianameye göre Ahmet K. isimli dolandırıcının, iş adamlarını 2,5 milyon tl dolandırdığı öğrenildi.
Aralarında Kayseri´nin tanınmış iş adamlarından Hacı ve Mustafa Boydak´ın da bulunduğu 34´e yakın iş adamı dolandırıldığı öğrenildi. Bankada çalışırken işten ayrılan Ahmet K. isimli dolandırıcı, bankalardaki işbirlikçilerinden iş adamlarının kimlik bilgilerine ulaştı. Daha sonra bankaların çağrı merkezlerini arayarak kendini, hesap bilgilerini aldığı iş adamları gibi tanıttı. Çağrı merkezinin sorduğu sorulara doğru cevaplar veren dolandırıcı Ahmet K. daha sonra iş adamlarının cep telefonlarının yerine kendi cep telefonu numarasını vererek, banka hesaplarını internet bankacılığına açtırdı.
Artık iş adamlarının hesaplarına rahatça ulaşabilen dolandırıcı Ahmet K. 34 iş adamının şahsi hesaplarından 2.5 milyon Türk lirasını EFT ve Havale yaparak boşalttığı öğrenildi. Ahmet K´nin elebaşı olduğu 53 kişilik çete, geçtiğimiz Ekim ayı içeriside düzenlenen ?Sihirli Ses´ operasyonu ile yakalandı. Yakalanan dolandırıcılık çetesi için 10 ila 360 yıl arasında hapis cezası istenildiği gelen bilgiler arasında yer alırken bugüne kadar iş dünyasındaki başarıları ile anılan Boydakların yaşanan bu olayla tekrar ülkemizde gündeme gelmesi dikkat çekti?
HABER: M. EMRE KİPMAN



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı