BU DA ?HELİKOPS´

BU DA ?HELİKOPS´

ÖĞRENCİLER İÇİN GERÇEĞİNİ ARATMAYAN HELİKOPTER TASARLADI

Kayseri´de yaşayan Mahmut Özel, öğrencilerin eğitiminde kullanmak üzere gerçek helikopteri aratmayan ?Helikops´ adı verdiği maket helikopter tasarladı. İçerisinde eğitim amaçlı 3 boyutlu filmlerin oynatıldığı Helikops´a, yurt dışından da talep geliyor.

Kayseri´de yaşayan 61 yaşındaki Mahmut Özel, İstanbul´da gördüğü bir maket helikopterden esinlenerek kollarını sıvadı. Kayseri´deki atölyesinde helikopteri üretmek için çalışmalara başlayan Özel, kısa süre içerisinde kendi imkanlarını kullanarak ?Helikops´ adını verdiği maket helikopteri üretti. İçerisinde 3 boyutlu eğitici filmlerin oynatıldığı Helikops´u öğrencilerin ayağına kadar götüren Özel, bu sayede hem ev ekonomisine katkıda bulunuyor hem de çocukların eğlenceli zaman geçirmesini sağlıyor.

UÇMASI İÇİN SADECE MOTORU YOK

Helikops´un gerçek helikopterlerden bir farkının olmadığını kaydeden Özel, "Bu helikopterin benzerini İstanbul 1453´ün önünde gördüm ve Kayseri´de kendi imkanlarım ile imalatını yaptım. Yurt dışından da siparişler aldım. Türkiye´de bundan 3 tane var. İçerisinde çocuklara has filmleri oynatıyoruz. Büyükler için de korku filmleri var. Okullarımızda da günübirlik bunu çalıştırıyoruz. Helikops´un üzerinde sadece motoru yok. Aksamı birebir helikopterle aynıdır. Bunun kasasını özel olarak döktürdüm. İç dizaynının altında motorları ve havalı tır körükleri var. Tehlike anında durması içinde 8 tane de gözü var. 10 ekseni etrafında dönüyor. Havaya kalkmadığı için bunu gençlere eğitim amaçlı kullanıyoruz. Helikopter nasıl kalkıp havalanıyorsa, aynı hissi bu da veriyor. İçerisinde Türkiye turu bile atıyoruz" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İHA

KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı