BU ÇOCUKLAR YARDIM ELİ BEKLİYOR

BU ÇOCUKLAR YARDIM ELİ BEKLİYOR

Eşinin cezaevine girmesinin ardından zor günler yaşayan Derya Tapan, 5 çocuğuyla birlikte yaşam mücadelesi veriyor. Evin en büyüğü olan 13 yaşındaki Aycan da kardeşlerine bakabilmek için okuldan ayrılmış. İlkokul 4. Sınıftan ayrılan Aycan, yeniden okuyab

13 yıl önce hayatını birleştirdiği eşinin cezaevine girmesiyle hayatı tersine dönen 28 yaşındaki Derya Tapan, 5 çocuğuyla ortada kalmış. Yaklaşık iki buçuk yıldır eşinden ayrı kalan Derya Tapan, ev kirasını ödeyemediği için defalarca evden atılmış. Çocuklarının küçük yaşta olması nedeniylede düzenli bir işte çalışamamış. Kaymakamlıktan iki ayda bir aldığı 300 TL de geçimlerini sağlamada yeterli olmamış. Tapan, 5 çocuğuyla birlikte annesi, ablası ve komşularının yardımıyla ayakta durmaya çalışıyor. Tek isteği ise başını sokabileceği bir ev ve düzenli bir gelir. Evin en büyüğü olan Aycan ise 13 yaşında ve annesinin çalıştığı dönemlerde okulunu 4. sınıfta bırakmak zorunda kalmış. Küçük kardeşlerine o bakıyor ve yeniden okula gitmek, arkadaşlarına kavuşmak istiyor.
Bütün zorluklara rağmen anne Derya Tapan’ın üç çocuğu öğrenimine devam ediyor. 11 yaşındaki Polat 4. Sınıfa, 10 yaşındaki Dursun ise 3. Sınıfta. Onlarda eğitimlerini kısıtlı imkanlarla devam ettiriyor. Devletin verdiği kitapların haricinde ne bir defterleri var nede yazmak için kalemleri. Ortadaki bir kalemi nöbetleşe kullanarak derslerini yapıyorlar. 7 yaşındaki Kardelen’de birinci sınıfa yeni başlamış ve tüm dersleri pekiyi.
Evin en küçüğü Perihan ise 3 yaşında, henüz yaşananları tam olarak idrak edemiyor ancak 7 yaşındaki Kardelen  her şeyden çok annesinin mutlu olmasını istiyor.

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi