BU DAVA DA FOS ÇIKTI

BU DAVA DA FOS ÇIKTI

Milletvekillerinin Büyükşehir Belediyesi Merkezli diyerek yolları aşındırdığı İncesu Beledilesi`ne yönelik dava sonuçlandı. CHP`lilerin iddiaları, mahkemenin verdiği kararla bir kez daha boş çıktı.

Dava sanıklarından İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol ve Hilal Aybak beraat etti. Sanıklardan Hacı Ali Hamurcu, 2 yıl bir ay, iki kez 2 yıl 6 ay ve 10 ay olmak üzere toplamda 7 yıl 11 ay, Süleyman Temeltaş ise 2 yıl bir ay ve iki kez 2 yıl 6 ay olmak üzere 7 yıl 1 ay hapis cezası aldı. CHP bu davada mahkum olan Hamurcu`nun da yönlendirmeleriyle geçmişte Kayseri`ye yönelik onlarca asılsız iddiada bulunmuştu.

CHP milletvekillerinin gözhapsinde devam eden ve zaman zaman kendilerininde haklarında dava açılmasına sebep olan İncesu Belediyesi`ne yönelik dava sonuçlandı. Hatta dava hakkında söylediği sözlerden dolayı  CHP`nin ağır toplarından CHP Konya Milletvekili Atilla Kart için fezleke bile düzenlenmişti.

                2. Ağır Ceza Mahkemesi, İncesu Belediyesi`ne yönelik açılan davada karara vardı.  Karar davasında ilk olarak davacı Mehmet Özet`in avukatı tarafından mahkemeye sunulan dilekçeyle Hacı Ali Hamurcu hakkında açtıkları davadan vaz geçtiği belirtti. Mahkeme Başkanı Levent Şahin, daha sonra sanıklar Hacı Ali Hamurcu, Hilal Aybak, Süleyman Temeltaş ve Zekeriya Karayol`a söz verdi. Sanıklar suçsuz olduklarını beyan ederek tahliyelerini talep etti. Davacı Yağmur Çöl`ün avukatıda her hangi bir zararları olmadıklarını beyan ederek davalarını gereçektiklerini beyan etti.
 Sanıklardan son sözlerini alan Mahkeme Başkanı Levent Şahin, karar vermek üzere duruşmaya ara verdi. Aranın ardından duruşmaya devam edildi. Kararların mahkeme heyeti tarafından oy birliği ile alındığını bildiren Mahkeme Başkanı Levent Şahin, daha sonra kararı açıkladı.

                Şahin, Zekeriya Karayol hakkında beraat kararını açıkladı. Hilal Aybak hakkındı da beraat kararı çıktı. Mahkeme heyeti sanıklardan Süleyman Temeltaş`a ikna suretiyle irtikaf suçundan alt sınırdan olma üzere 2 yıl 1 ay ve iki kez 2 yıl 6 ay olmak üzere toplamda 7 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

                Bi diğer sanık Hacı Ali Hamurcu`da aynı suçlardan  2 yıl 1 ay, iki kez 2 yıl 6 ay ve 10 ay hapisle cezalandırıldı.  Adliye çıkışında karar nediniyle duygulandığı gözlenen İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, davanın iftira olduğunu beyan etti ve "çok şükür sonuç çıktı" dedi.



Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi