BU HAFTA NÖBETÇİ VEKİL TANER YILDIZ OLDU

BU HAFTA NÖBETÇİ VEKİL TANER YILDIZ OLDU

“ASGARİ ÜCRET BELİRLENİRKEN EKONOMİK DENGELER GÖZETİLMEK ZORUNDA”

AK Parti İl Başkanlığınca uzun yıllardır başarı ile gerçekleştirilen ‘Nöbetçi Vekil’ uygulamasının bir yenisi daha gerçekleştirildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız’ın nöbet tutup ilimiz sakinlerinin sorunlarına çözüm aradığı uygulama kapsamında gerçekleştirilen basın toplantısında medya mensuplarının karşısına geçen Vekil Yıldız, asgari ücrete yapılan zam oranının daha yüksek olmasını istediklerini ancak ekonomik dengeleri gözetmek zorunda olduklarını belirterek “Sayın Cumhurbaşkanımızın bahsetmiş olduğu enflasyona özelikle çalışan kardeşlerimizin ezdirilmemesi için 3-4 puan üzerindeki bir rakam açıklandı “ değerlendirmesinde bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız’ın nöbet tutup ilimiz sakinlerinin sorunlarına çözüm aradığı ‘Nöbetçi Vekil’ uygulama kapsamında gerçekleştirilen basın toplantısında medya mensuplarının karşısına geçen Vekil Yıldız önceki gün tanıtımı gerçekleştirilen yerli otomobil ile ilgili bilgiler vererek sözlerine başlayıp; geçmişte farklı iktidarların farklı girişimleri olmasına rağmen yerli otomobilin AK Partiye nasip olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti.“Biliyorsunuz 2019 yılını yıllarca hazırlık yapılan yerli otomobil ile alakalı Sayın Cumhurbaşkanımızın ile dün programla tanıtıldı. Yalnızca Türkiye’de değil coğrafyamızda da tanıtıldı. Her birinizin detaylıca bildiği gibi yerli otomotiv içerisinde son gelişmiş teknolojilerin uygulanabileceği önümüzdeki yedi yıllık program içerisinde bütün komponentleri ile üretilebileceği Bursa merkez olmak kaydıyla bütün illere bunların üretim tedarikiyle alakalı o zincirin kurulabileceği ve yıllarca hedeflenen bunun üzerinde farklı siyasi iktidarların farklı girişimleri bulunan ama hamd olsun yine bu güzelliğinde AK Partiye nasip olduğu bir ortamda bunlar gerçekleşiyor. 2019 yılını inşallah böyle güzel bir haberle kapatmış bulunuyoruz. Gençliğimizin, mühendisliğimizin, geleceğimizin önemli parçalarından bir tanesi. Hatırlarsanız 1970’li yıllarda Türkiye’de önemli sanayi merkezlerinden bir tanesi olan Kayseri’de traktör fabrikası kurulduğunda beş bine yakın parçasıyla alakalı üretim için Kayseri’deki küçük sanayicilerimizin her birisi üretimlerini düzenlemişlerdi. Eski Sanayideki dükkânlarını Yeni Sanayiye taşıyanlar olmuştu. 50 metrekarelik dükkânları 205 metrekareye çıkartanlar olmuştu. O zamanlar için bunlar farklı gelişmelerdi, önemli gelişmelerdi. Ama artık Organize sanayilerimiz hamd olsun bu tür yedek parçaları üretebilmek için 50 bin metrekarelik yerlere taşınıyor. Bunların her birinin Türkiye’de üretilmesi yalnızca bir arabaya binmekten yalnızca bir nükleerden enerji üretmekten çok daha önemli konulardır. O yüzden bunun büyük resmini görmek lazım. “

Sözlerinin devamında asgari ücret zammına da değinen Vekil Yıldız, yapılan zammın daha yüksek olmasını istediklerini ancak ekonomik dengeleri gözetmek zorunda olduklarını ifade ederek “Asgari ücret 2324 TL olarak açıklandı. Bunun üzerine malum bir çalışma yapıldı. Tabi gönül ister ki sendikalarımızın talep ettiği 2550 TL civarında bir rakamın olmasını ister. Ama Türkiye’nin dengelerini mutlaka gözetip kollamak durumundayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bahsetmiş olduğu enflasyona özelikle çalışan kardeşlerimizin ezdirilmemesi onun 3-4 puan üzerindeki bir rakamla beraber her yıl bu asgari ücretin belirlenmesiyle alakalı bu komisyonun bunu dikkate alması en önemli başlıklarımızdan bir tanesidir. Ama tabi ki işveren işçi dengesi açısından da baktığımızda bunun daha yüksek olmasını tabi ki gönül ister. Ama ekonomik dengeleri ele almak kaydıyla. “ değerlendirmesinde bulundu.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor