BU MİLLETE ÖZGÜVEN KAZANDIRDIK

BU MİLLETE ÖZGÜVEN KAZANDIRDIK

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 25. Ulusal, 15. Uluslar Arası Dadaloğlu Kültür ve Sanat Şenliği’nde yaptığı konuşmasında, “Biz yıkanlardan değil yapanlardan olduk. Kavga edersek kendi ayağımıza kurşun sıkmış oluruz” dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kayseri’nin Tomarza ilçesine bağlı Dadaloğlu Mahallesi’nde düzenlenen 25. Ulusal, 15. Uluslar Arası Dadaloğlu Kültür ve Sanat Şenliği’ne katıldı. Bakan Yılmaz, “Dadaloğlu, kardeş kavgasının kötülüğünü anlatıyor. Kardeş kavgasının düşmanı sevindirdiğini anlatıyor. Düşmanı sevindirmemek lazım. Birlik olan yerde kavga olmaz. Kavgadan da kimse karlı çıkmaz. Herkes kaybeder. Bu nedenlerle kaybedenlerden olmamak, kavgadan kaçınmak lazım. Birlikte Türkiye olmak lazım” dedi.
“İlimizde birlik varsa ilimizde, ülkemizde birlik varsa ülkemizde huzur var demektir. Huzur ve kardeşlik isteyenlerin şartı barıştan geçer. Gelişen ülkelere bakın iç problemlerini çözmüş ülkelerdir” diyen Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:
“Bu gün de kavga çıkarmak için bahane arayanlar var mı? Var. Hiç kavga çıkaranla çıkarmayan bir olur mu? Yakmak ile yıkmak aynı olur mu? O bakımdan biz her dönemde yıkanlardan değil yapanlardan olduk. Eser üstüne eser koyanlardan olduk. Bu milletin rızasını almak bu millete hizmet ile olur.
77 milyon barış, birlik ve huzur istiyor. Bundan dolayı da biz bir olursa beraber olursak gücümüz artar. Herhangi bir bahane ile ayrılığa gidersek kendi gücümüzü kaybederiz. Kendi ayağımıza kurşun sıkmış oluruz. Bizim bundan kaçınmamız lazım. Birlik ve beraberlik dünyadaki en büyük bahtiyarlıktır.
Yarını göremeyen Türkiye’den 2023’ün planlarını yapan bir Türkiye var. Bizim dönemimizde çok şey yapıldı. Hepsinden önemlisi bu millete özgüven kazandırıldı. 2023 hedeflerimize ulaşamayız diyen kimse yok. Kendi uçağımızı, helikopterimizi yapamayız diyen yok. İşte bu öz güvenimizden geliyor.
Ayrık otu ekmek isteyenlere fırsat vermeyelim. Güzel kardeşlerim çekişmenin olduğu yerde korku sirayet eder ve güven kaybolur. 2002 yılında aldığımız Türkiye’ye ve bıraktığımız Türkiye’ye bacaksınız. Halkın gözü terazidir. O günkü iktidar ve bu günkü iktidar hakkında hükmünüzü vereceksiniz. İnşallah bu hüküm hayırla verilir.”

 



"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı