BU RESSAMIN TUVALİ, KENTİN BOŞ DUVARLARI

BU RESSAMIN TUVALİ, KENTİN BOŞ DUVARLARI

Ressam Gürpınar, 4 kilometrelik boş duvarı 80 günde sanat eserine döndürdü

Kayseri’de yaşayan 31 yaşındaki ressam Muhammet Emin Gürpınar, boş duvarların üzerine çizdiği birbirinden güzel resimler ile kenti bir tabloya dönüştürmek için çalışıyor.

Kayseri’de 10 yıldır ressamlık yapan 31 yaşındaki Muhammet Emin Gürpınar’ın çalışmalarını görenler heyecanlanıyor. Gönüllü olarak okul duvarlarına ve boş duvarlara 3 boyutlu ve birbirinden güzel resimler çizen Gürpınar, kentin sokaklarını bir tabloya döndürüyor. 4 kilometrelik alanı da 80 günde büyük bir özenle çizen Gürpınar, çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti.

Portre ressamı Muhammet Emin Gürpınar, “Yaşadığımız şehrin boş duvarlarını birer tuval olarak düşünüp tabloya dönüştürmek istedim. Bunun için bana gerekli imkanları sağlayan Kocasinan Belediye Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ederim. Çalışmalarımızın devamının geleceğini düşünüyorum. Daha önce de çalıştığım kamu kurumlarında 15 Temmuz temalı çalışmalar yaptım. Buradaki amacımız küçük yüreklerde 15 Temmuz’un hatıralarını yaşatmak istedim. Bunun için de çok beğeni aldım. Gösterilen ilgilerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sokakları boyamak zor. Burada da 4 bin metre mesafede bir yeri boyadık. Özveriyle çalıştık, yardımcı olan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Yaptığımız işi sevdiğimiz için, insanlardan aldığımız tepkiler olumlu olduğu için yorulduğumuza değiyor. Boş duvarlarımızı değerlendirmek ve insanlara daha güzel bir sunum haline getirmek bizi çok memnun ediyor. Bu işleri de gönüllü yapıyorum. Bu konudaki gerekli izinlerde alındı” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İHA

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi