BÜNYAN BELEDİYESİ´NDEN , ENGEL KIRAN PROJE?

BÜNYAN BELEDİYESİ´NDEN , ENGEL KIRAN PROJE?

Bünyan Belediyesi´nin Anadolu Sakatlar Derneği´nin çözüm ortaklığında hayata geçirdiği ?Mesleki Eğitim Yoluyla Engelsiz Hayata´ başlıklı projesi tertiplenen törenle kamuoyuna tanıtıldı?

Bünyan Belediyesi´nin Anadolu Sakatlar Derneği´nin çözüm ortaklığında hayata geçirdiği ?Mesleki Eğitim Yoluyla Engelsiz Hayata´ başlıklı projesi tertiplenen törenle kamuoyuna tanıtıldı? Etkinlikte konuşan projenin fikir babası be Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ?Bu proje ile hedeflediğimiz Engellilerimizin sosyal yaşama daha kuvvetli bir entegrasyonla entegre edilmesinin yanı sıra , gerçekten tarihi ve marka bir değer olan Bünyan Halısı´nın yeniden ulusal ve uluslararası marka değerine taşımaktır? değerlendirmesinde bulundu?
Bünyan Belediyesi´nin Anadolu Sakatlar Derneği´nin çözüm ortaklığında hayata geçirdiği ?Mesleki Eğitim Yoluyla Engelsiz Hayata´ başlıklı projesi tertiplenen tanıtım töreni Hilton Otel´de gerçekleştirildi? Etkinliğe Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ve Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç ev sahibi olarak iştirak ederken AK Parti Ksyseri eski Milletvekillerinden Havva Talay Çalış, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sevilay İlkentapar , Erciyes Üniversitesi Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nafiz Kahraman, ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.
120 engelli insanımızı meslek sahibi yapmak üzere eğitim verilecek olan ?Mesleki Eğitim Yoluyla Engelsiz Hayata´ başlıklı projesi için tertiplenen tanıtım töreninin başlangıcında kürsüye gelerek katılımcıları bilgilendiren projenin fikir babası Bünyan Belediye Başkanı Şinası Gülcüoğlu, ?Hepimiz birer engelli adayı olduğumuzu düşünerek böyle bir projeyi hazırlama gereği duyduk.? Diyerek başladığı sözlerinin devamında şunları kaydetti? ?Avrupa Birliğinin devletimizle yaptığı çalışmaları takip edip projemizi hazırladık. Engellilerimizin sosyal yaşama daha kuvvetli bir entegrasyonla entegre edilmesi, öte taraftan yeteneklerinin ön plana çıkarılarak üretim alanına katkıda bulunmaları ve kendi yeteneklerini keşfederek kendi istihdamlarını diğer kamu ve kuruluşlarla birlikte ortak yapılacak çalışmalarla istihdam alanı oluşturmaları için bu projeyi başlattık. Diğer yandan bu proje ile hedeflediğimiz başka bir amaç ise gerçekten tarihi ve marka bir değer olan Bünyan´ımızın güzel halısının yeniden ulusal ve uluslararası marka değerine taşımaktı. Çok şükürler olsun ki bu projeyi bunca uzun ve zahmetli bir yoldan sonra kabulünü hep birlikte yaşıyoruz. Kasım ayında başlatmış olduğumuz proje kapsamında işitme engelli vatandaşlarımızla ilgili eğitim kısmı başladı. Bir Bünyan sevdalısı olarak böyle bir projenin başlamasından dolayı gurur duyuyorum.?
Projenin çözüm ortağı Anadolu Sakatlar Derneği ?nin Başkanı Osman Kılıç da, ilk kez il merkezleri dışında bir ilçede, engelli vatandaşlar için bu şekilde kapsamlı bir projenin hayata geçirildiğine dikkat çekip Başkan Gülcüoğlu´na şükranlarını sunduktan sonra ?Proje uygulama süresince işbirliği, açık ayrımcılık ve dışlanmaya karşı kişi hak ve özgürlüklerini inceleyen fırsat eşitliğini destekleyen bir yapı gözetmektedir. Bu projede engellilerin de bu ailenin bireyleri olarak görüldüğüne tanık olmaktayız. Bu nedenle projeye katkı sunan başta Bünyan Belediyemiz olmak üzere, tüm kurumlara teşekkürlerimizi iletiyoruz.? Diye konuştu?.
Eğitim süreci altı ayda noktalanacak olan ?Mesleki Eğitim Yoluyla Engelsiz Hayata´ Projesi kapsamında kursiyerle Bünyan Kadın ve Gençlik Merkezi ile Erciyes Üniversitesi Mustafa Çıkrıkçıoğlu MYO atölyelerinde eğitilecek? Projenin startı ise Mart ayında verileceği öğrenildi.
Öte yandan Projenin en dikkat çekici bölümü ise proje faliyetleri çerçevesinde Mayıs ayında ENGELLERİ Birlikte Aşalım Komisyonu üyelerinden seçilen 10 kişi ile proje ekibinden 2 kşi Avrupa Birliği ülkelerinde bulunan ve engellilere eğitim veren mesleki eğitim kurumlarına çalışma ziyaretleri gerçekleştirilecek olması olarak nitelendiriliyor?
HABER: C.ÜSTEN?



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor