BÜNYAN HALISINI YAŞATACAK PROJE BAŞLADI

BÜNYAN HALISINI YAŞATACAK PROJE BAŞLADI

Başkan Şinasi Gülcüoğlu;"Proje kapsamında işitme engelli bireylerle iletişim kurabilmek için proje çalışanlarımıza işaret dili eğitimi vermeye başladık" dedi.

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu; Bünyan Belediyesi tarafından engelli bireylerin sosyal hata entegrasyonu ve Bünyan Halısının yaşatılması adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığı "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ve istihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi Hibe Programı? kapsamında hazırladığı projenin eğitmenlere verilen işaret dili eğitimiyle başladığını bildirdi.
Başkan Şinasi Gülcüoğlu;"Proje kapsamında işitme engelli bireylerle iletişim kurabilmek için proje çalışanlarımıza işaret dili eğitimi vermeye başladık" dedi.
Anadolu Sakatlar Derneği ve Erciyes Üniversitesi Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek ile birlikte yürütülen proje hakkında bilgi veren Başkan Gülcüoğlu;" Projemiz bedensel ve işitme engelli bireylere yönelik tasarlanmış olup, mesleki eğitim yoluyla engelli bireylerin hem iş gücü piyasasına girişleri desteklenecek hem de dezavantajlı grubun sosyal hayata entegrasyonu sağlanacak. Proje faaliyetleri çerçevesinde uygulanacak mesleki eğitim kurslarına 120 engelli birey katılacak. Proje kapsamında hedef gruba halı dokumacılığı konusunda mesleki eğitim verilecek. Proje boyunca elde edilen ürünler, farklı il ve bölgelerde sergilenecek. Projeyle hem engelli bireylerin sosyal ve çalışma hayatına adaptasyonu sağlanacak hem de dünyaca ünlü el dokuması Bünyan halımız yaşatılmış olacak.Proje ortaklarımız olan Anadolu Sakatlar Derneği Başkanımıza ve Erciyes Üniversitesi Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu idarecileri ile akademik personeline teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Eğitim sonunda kursiyerler Başkan Şinasi Gülcüoğlu´nu işaret diliyle alkışladılar. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi