BÜNYAN- SARIOĞLAN SULAMASI´NDA

BÜNYAN- SARIOĞLAN SULAMASI´NDA

ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR ...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kayseri´de inşa edilen ve Bahçelik Projesi´nin en büyük ünitesi olan Bünyan- Sarıoğlan Sulaması´nda çalışmalar hızla devam ediyor. Sulama projesi tamamlandığında 226 bin 300 dekar zirai arazi suyla buluşacak.

Bahçelik Projesi´nin en büyük ünitesinden ekonomiye 110 Milyon TL katkı.

Ülkemizin dört bir yanını baraj ve göletlerle donatan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kayseri´de inşa ettiği tesislerle münbit toprakları suya kavuşturmaya devam ediyor. Mayıs 2017 tarihinde sözleşmesi imzalanan Bünyan-Sarıoğlan Sulaması İnşaatı, Bahçelik Projesi´nin en büyük ünitesini oluşturuyor.

513 milyon 178 bin TL yatırım bedeline sahip proje ile 226 bin 300 dekar zirai arazi basınçlı borulu sistemle sulanacak. 2020 yılı sonuna kadar tamamlanması hedeflenen tesisin milli ekonomiye yılda 110 milyon TL katkı sağlaması hedefleniyor.

Bahçelik Projesi ile toplam 459 bin dekar zirai arazi suyla buluşacak.

DSİ tarafından Kayseri´de temelden 65 metre yüksekliğinde, Zamantı Nehri üzerinde inşa edilen Bahçelik Barajı 2005 yılında tamamlanarak işletmeye alınmıştı. Bahçelik Projesi´nin alt ünitelerinden olan 18 km uzunluğundaki ?Ana İletim Hattı? 2013 yılında, 26 bin 700 dekar zirai araziyi sulayan ?Pazarören- Samağır Sulaması? 2012 yılında, 7 bin 450 dekar zirai araziyi sulayan ?Köprübaşı- Ekrek Sulaması? ise 2016 yılında tamamlanarak işletmeye alınmıştı. Projenin en büyük ünitesi olan Bünyan- Sarıoğlan Sulaması´nda ise çalışmalar hali hazırda devam ediyor. Bahçelik Projesi´nin bütün üniteleri tamamlandığında bölgede 459 bin dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak.

Kayseri´ye Yatırım Sağanağı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kayseri´de sulama konusunda çok ciddi yatırımlar yaptıklarının altını çizerek şunları söyledi:

?Kayseri´de çok sayıda baraj, gölet ve sulama tesisi inşa ediyoruz. 2003-2019 yılları arasında tamamladığımız ve tamamlanacak projeler ile 355 bin 670 dekar zirai alanı sulamaya açmayı ve sulamaya açılan alanlardan 176 milyon 470 bin TL gelir artışı sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca 2019 yılı sonuna kadar tamamlanacak olan 1071 Gölet Projesi ile de Kayseri´de 6 gölet daha inşa ederek,22 bin 620 dekar zirai araziyi daha sulu tarımla buluşturacağız? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ