BÜNYAN, YABAN HAYVANLARINA YEM BIRAKTI

BÜNYAN, YABAN HAYVANLARINA YEM BIRAKTI

KARLA MÜCADELE EKİPLERİ SAHADA

ALTUN: “HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALDIK”

Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, hava sıcaklığının eksi derecelere düşmesi ve yoğun kar yağışı nedeniyle sokak hayvanları ve yaban hayvanları için doğaya ekmek ve yem bıraktı. İlçe genelinde ise karla mücadele ekipleri sahaya çıktı.

Bünyan Belediyesi, ilçe genelinde kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yoğun bir şekilde süren yol açma ve tuzlama gibi kış çalışmalarına aralıksız devam ederken sokak hayvanlarını da unutmadı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçenin birçok yerinde yiyecek sıkıntısı yaban ve sokak hayvanları için yem ve ekmek dağıtıyor. İlçede bulunan parklara, yeşil alanlara ve muhtelif yerlere yiyecek bırakan ekipler, hayvanların soğuk kış günlerinde açlıktan ölmesini engellemeyi amaçlıyor.

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, “Sahipsiz hayvanlar, aşırı soğuk ve kardan dolayı yiyecek bulmakta zorlanıyor. Bu nedenle yaban hayvanları, kuşlar ve sokak hayvanları için yol kenarlarına, parklara ve belirli bölgelere yem bıraktık. Mütevazı ama çok insani bir çalışma olduğuna inanıyoruz. Vatandaşlarımızdan da karlı günlerde evlerinin önüne kuşların ve kedi, köpeklerin beslenebilmesi için yiyecek bırakmalarını istiyoruz. Kış boyunca bu tür çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

KARLA MÜCADELE KAPSAMINDA TÜM EKİPLERİYLE SAHADA

Meteorolojiden yapılan kar yağışı ve buzlanma uyarısına karşı günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan Bünyan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, gece saatlerinde etkili olan kar yağışı ile birlikte başladığı kar küreme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Karla mücadele ekibi ilçe merkezinin yanı sıra köy yollarının da kardan ulaşıma kapanmaması için de yoğun çalışma yürütüyor. İlçe sınırları içerisinde yer alan köylerin ulaşıma açık tutulması adına kar küreme araçları ve kamyonlar gece saatlerinden buyana sahada çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, "Kış mevsiminin olumsuz etkilerinin azaltılması ve ulaşımda aksamaya meydan vermemek için tam koordinasyonla tüm ekiplerimizle sahadayız. Karla mücadele çalışmaları kapsamında elimizdeki tüm imkanları seferber ederek en iyi şekilde çalışıyoruz. Sahada canla başla çalışan mesai arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum" dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi