BURUK KUTLANDI

BURUK KUTLANDI

10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ BURUK KUTLANDI

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü tüm yurtta olduğu gibi Kayseri’de de kutlandı. Son birkaç yıldır olduğu gibi bu Gazeteciler Günü’nde de gazetecilerin geri verilmeyen hakları konuşuldu.

 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ve gazeteciler tarafından yapılan bir takım etkinliklerle kutlandı. Ata’ya çelenk sunumuyla başlayana kutlamalarda Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, 50 yıl önce gazetecilere verilen hakların bugün geri alındığını, bunlardan en önemlisi olan ‘yıpranma payı’ hakkının da 2008 yılında mevcut parlamento tarafından kaldırıldığını söyledi. Meclis’e başta yıpranma payı ve basın özgürlüğü ile ilgili dosya sunulacağını belirten Altınkaya, muhalefet partilerinin de yıpranma payı ile ilgili dosyaları hükümete sunduklarını, hakkın geri alınması konusunda umutlu olduklarını dile getirdi.

 Ardından gazeteciler Vali Mevlüt Bilici’yi ziyaret etti. Çağdaş ve demokratik bir ülkenin en önemli unsurlarından birinin tarafsız basın olduğunu ifade eden Bilici, basının kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunması ile kurumlarla vatandaş arasındaki köprü görevine dikkat çekti. Bilici, Kayseri Valiliği’nin, basın mensuplarının uyarılarını ciddiyetle takip ettiğini de sözlerine ekledi.

Valilik’teki ziyaret gazetecilerin Vali Mevlüt Bilici ile toplu fotoğraf çektirmesinin ardından sona erdi

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, ''Halkın çıkarlarını savunan, önemli konularda kamuoyu oluşturan, ilkeleri ışığında görevini sürdüren bağımsız ve güçlü basınımız, demokrasi için vazgeçilmez öneme sahiptir'' dedi.

      Kayseri'de gazeteciler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk koyduktan sonra Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ile birlikte Vali Mevlüt Bilici'yi ziyaret etti.

      Bilici, gazetecileri kabulünde yaptığı konuşmada, çağdaş ve demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birisinin de bağımsız basın olduğunu vurguladı.

      Gazetecilerin, sosyal ve ekonomik haklarının 51 yıl önce yürürlüğe giren 212 Sayılı Yasa ile kabul edilebilir düzeye çıkarıldığını belirten Bilici, şunları kaydetti:

      ''Halkın çıkarlarını savunan, önemli konularda kamuoyu oluşturan, ilkeleri ışığında görevini sürdüren bağımsız ve güçlü basınımız, demokrasi için vazgeçilmez öneme sahiptir. İlimizde görev yapan basın mensuplarının tespit ve uyarıları Valiliğimce her zaman ciddiyetle takip edilmektedir. Sizlerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyor, her türlü zorluğa rağmen görevini yürütmeye çalışan siz değerli arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.''

      Cemiyet Başkanı Veli Altınkaya da özgür basının, demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

      ''1961 yılında muhtıra yapanlar, biz gazetecilerin de haklarını ellerinden aldı. Elimizden alınan en önemli haklardan biri de yıpranma payıydı. Özellikle genç arkadaşlarımız çok zor şartlar altında mesleklerini yapıyor. Bugün 70 gazeteci arkadaşımız Ankara'da Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüşerek, kaybettiğimiz haklarımızla ve yıpranma payıyla ilgili kendilerine dosyalar sunacak. Bilindiği gibi Van'da iki arkadaşımız öldü. Şu anda çalışan gazeteci arkadaşlarımız da onlar gibi zor şartlarda ve birçok haktan mahrum. 1961'de kaybedilen haklar ve en önemlisi yıpranma payı unutulmamalı.''

      Vali Bilici, ziyaretin sonunda gazetecilerle fotoğraf çektirdi.



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor