BURUK SEVİNÇ

BURUK SEVİNÇ

Talas ilçesinde iki yıl önce, Ramazan Bayramı’nın 2. günün¬de şeker toplamak için evden ayrılan Ah-met Tuna ve Dilruba Tekin ile Türkan Ay kaybolmuş, aylar sonra cesetlerine ula¬şılmıştı. 28 Eylül 2011’de çocuklarının kayboluşunun ikinci yıldö

Anka­ra 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruş­maya katılan aile, duruşmada yaşanan­ları anlattı. Her çocuk başına birer kez ağırlaştırılmış müebbet veren mahke­me, U.V.G.’yi “nitelikli biçimde cinsel is­tismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun bı­rakma” suçlarından ise toplam 85 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

 

Duruşmada katil zanlısının yüzünde hiç­bir pişmanlık görmediğini söyleyen anne Leyla Tekin, “Kendisinin ifadesi okunur­ken, biz içerde yoktuk. Bizi dışarı çı­karttılar. Karar verilirken girdik. Adam­da hiçbir pişmanlık duygusu yoktu. Ha­len de o kadar pişkin bir insandı ki yani mahluk da diyemiyorum. Nasıl bir in­san, onu da bilmiyorum. Hakim o kadar ağır ceza verdi, adamın hiçbir yüz ifa­desi bile değişmedi. Bu kadar mı insan cani olur. Çocuklarım ne çektiyse onu çekmesini istiyorum” dedi.

 

“GİDEN GERİ GELMİYOR”

 

Alınan kararla buruk sevinç yaşadıkları­nı söyleyen anne Tekin, “Bir yandan se­vindik, bir yandan üzüldük. Sevindik bir yandan, hak ettiği cezasını aldı. Üzün­tümüz ise çocuklarımız yanımızda yok yine. Giden geri gelmiyor, ne kadar da ceza alsa da içimiz buruk. Hani sevinsek mi üzülsek mi onu da bilmiyoruz. Yani çocuklarımız gelmeyeceği için. Ama bir yandan da bir pislik ortadan kalktı” diye konuştu.

 

“PARKA HER BAKIŞIMDA

ÇOCUKLARIM GÖZÜMÜN

ÖNÜNE GELİYORDU”

Olayın yaşandığı Talas ilçesindeki evle­rinden taşındıklarını kaydeden Tekin, “Evimizi değiştirmemizin çocuklarımızla ilgisi var. Eşim de bu tarafı istedi. Çün­kü çıkıyordum, park karşımdaydı. Ço­cuklarımın oynadığı gözümün önüne ge­liyordu. En son gördüğüm nokta, gözü­mün önüne geliyordu. Çocuklarımın me­zarı da ordaydı. Pek de istemiyordum. Kısmet böyleymiş. Biz de bu tarafa gel­dik işte. Balkona ne zaman çıksam, ço­cuklarım gözümün önüne geliyordu. Fır­sat da buldukça çocuklarımın mezarları­na gideceğim.

 

Caninin hak ettiği cezayı aldığını umuyo­ruz. Herkes seviniyor, ‘hak ettiği cezayı aldı’ diyor. Ben istiyorum ki üç çocuğu­mun sualini veremesin” ifadelerini kul­landı.

 

Zanlının ailesine kıza Leyla Tekin, “Aile­sine tepki göstermiyordum, şimdi gös­termek istiyorum. Ailesi de veremesin çocuklarımın sualini. Onun bacısı gel­miş, o evi temizlemiş. Kiraya ve satmaya kalkışmış. Oradan gelip de bize bir da­kika başsağlığı dileyemez miydi? Onu da yapmadı. Nasıl bir evlat yetiştirmiş an­nesi babası. ‘Başsağlığı dileyeceğiz’ de­diler, hiç de aslı yokmuş yani. Evlatla­rı gibi kendileri de duyarsız bir insanlar­mış” dedi.

 

Öte yandan, Tekin ailesinin yeni evleri­nin bir köşesini çocuklarından kalan ha­tıralarla süslediği görüldü.



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti