BÜYÜK DEPREM BEKLİYOR

BÜYÜK DEPREM BEKLİYOR

ÖZHASEKİ, DEPREM UYARISI YAPTI.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği seçim bölgesi ilimizde iştirak ettiği Kayseri Üniversitesi´nin akademik yıl açılış töreni öncesi medya mensuplarına İstanbul depremiyle ilgili yaptığı değerlendirmede ?Deprem bir gerçeklikse ve bir felaketse kapımızda da bekliyorsa hepimizin buna uygun hareket etmesi gerekiyor. Deprem geldiğinde ´A partili´, ´B partili´ ayırmaz. Deprem geldiğinde ´iyi insan´, ´kötü insan´ diye ayırmaz; en sevdiklerimizi alır götürür. Bunu bilerek, herkesin sorumluluk içinde, bu şuur içinde hareket etmesi gerekiyor? ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Kayseri´ye geldi. Özhaseki, cuma namazı sonrası gazetecilere, dün meydana gelen İstanbul Silivri merkezli 5.8 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye´nin deprem kuşağında yer aldığını hatırlatan Özhaseki, "Burada bize düşen; tedbir almak, yerin altındaki hareketliliğe uygun bir şekilde davranmak. İnsanoğlu tabiatla dövüşmemeli, kavga etmemeli, onu anlamaya çalışmalı. Onunla kavga ederek, onun zıttına işler yaparak, başarılı olmak da ne yazık ki mümkün değil. Bunu hepimizin bilmesi gerekiyor. Özellikle bakanlığım döneminde de bu konuya çok dikkat çekmeye çalıştım" diye konuştu.

Uzmanların deprem ile jeoloji konusunda görüş bildirdiğini ve 4 aktif fay olduğunu söylediğini hatırlatan Özhaseki sözlerin şöyle sürdürdü? "Bunların da günü geldiğinde kırılacağı ve bu kırılmanın da çok büyük şiddetle olacağı noktasına dikkat çekiyorlar. Burada devlete, hükümete, belediyelere, vatandaşa elbette iş düşüyor. Bu noktada 1999 depreminden sonra epeyce yasa değişikliği yapıldı. Kentsel dönüşüm ile ilgili birtakım temel kurallar ortaya konuldu, teşvikler getirildi. Bakanlığım dönemimde, şehircilik şuralarında kentsel dönüşümün temel kurallarını ortaya koymaya çalıştık. Bizzat gidip İstanbul´da ilçe belediye başkanı arkadaşlarımızı toplayıp, uyarmaya çalıştık. Kimi arkadaşlarımız bunu doğru anladılar ve hareket ettiler. Üzülerek söylüyorum, kimi arkadaşlarımız ise benim bu anlattıklarım karşısında çok lakayt tavır takınarak, ´Sen konuş da git´ havası içinde oldular."

Deprem konusunda gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayan AK Parti´li Özhaseki, "Deprem bir gerçeklikse ve bir felaketse kapımızda da bekliyorsa hepimizin buna uygun hareket etmesi gerekiyor. Deprem geldiğinde ´A partili´, ´B partili´ ayırmaz. Deprem geldiğinde ´iyi insan´, ´kötü insan´ diye ayırmaz; en sevdiklerimizi alır götürür. Bunu bilerek, herkesin sorumluluk içinde, bu şuur içinde hareket etmesi gerekiyor. Benim Allah´tan dileğim; dün bir deprem oldu, artçıları devam etti. İnsanlar heyecanlandı, bir gayrete geldi. Birkaç gün sonra ortalık sakinleşince herkes unutup gitmemesi, sonuna kadar buna dikkat etmesi. Tabi ki burada belediyelerimize çok iş düşüyor, kentsel dönüşüm anlamında. Tabi ki insanlarımıza da iş düşüyor. Gücü yeten herkesin kendi yaşadığı mekanı o evi ölçtürüp, depreme dayanıklı olup, olmadığı hususunda gözden geçirmesi gerekiyor. Bu bize ders olmuştur. Bundan güzel dersler çıkarırız. Sonucunda kimsenin canı yanmaz" değerlendirmesinde bulundu?



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"