BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ

SEÇİM KOALİSYONUNA SICAK BAKMIYOR

HABER İZLE

7 Haziran Genel Seçimi için milliyetçi-muhafazakâr partiler arasındaki ittifak görüşmeleri yapan Büyük Birlik Partisi, mevcut durumda seçime parti olarak girme kararını sürdürüyor. Konu hakkında Haber ekibimize değerlendirmelerde bulunan BBP İl Başkanı Yaşar Bekir Soğman, Genel Merkez'den şu anakadar resmi bir açıklama gelmediği için ‘İttifak Yok' diyoruz” ifadesini kullanırken, Eski Genel Başkanlardan Yalçın Topçu'nun AK Parti'ye transfer konusuna da Eski dönemde olduğu için çok fazla umursamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ülke gündemine dair haber ekibimize değerlendirmelerde bulunan Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Yaşar Bekir Soğman, Ak Parti hükümetinin ‘Şah fırat' operasyonunu sert eleştiriler de bulunarak, ‘Şah Fırat' operasyonu incelediğimizde toprak parçasını kaybetmekten hazin üzüntü duyacakları yerine sanki bu operasyonun çok başarılı geçmiş gibi AKP ve medyaları tarafından lanse edilmeye başladı. Büyük Ulu Hakan Abdülhamit'in dediği gibi ‘biz bu toprağın bedelini kanla ödedik yeniden kanla veririz' demişti. Ama bugün gelinen noktaya baktığımızda Ankara Anlaşmasına dayanarak bize verilmiş olan ‘Şah Süleyman Türbesi' ve aynı anlaşmayla Türkiye toprakları çevresinde herhangi bir müdahaleye dahil kaldığında   75 km sınırlarını ileriye alma hakkına sahiptir. Ama mevcut hükümet sanki sınırlarımızı 35 km ileriye almış edasıyla salınanlar gördük ki o türbeyi sınırın 200 metre yakınına getirerek toprak parçasından vazgeçmiştir” dedi.

İzmir'de Ülkü Ocaklarına mensup Fırat Çakıroğlu'nun çıkan olaylarda hayatını kaybetmesini de değinen Soğman, İzmir Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda Milliyetçi Hareket Partisi Ülkü Ocaklarına mensup Fırat Çakıroğlu kardeşimizin yine PKK'lılar tarafından hazin bir sonla katledilmiş ve şehit düşürülmüştür ve bu yüzden bunu eşefle kınar Milliyetçi Hareket Partisine ve  Ülkü Ocaklarına başsağlığı diler acıları acımız olarak hissederek, inşallah bununda bir an evvel kanunu ve hukuki yoldan neticesine varılır. Birileri sokaklara dökülüp de  bir Ermeni olunca ‘biz Ermeniyiz', bir Kürt ölünce ‘biz Kürt'düz' diye bağıranlar bugünde herhalde artık çıkar sokaklara ‘biz Türk'üz' diye bağırmaya başlar” diye konuştu.

Muhtemel ittifaklarda sürekli adı geçen partilerden Büyük Birlik Partisi, seçime tek girme kararı konusuna da açıklık getiren Soğman, şunları kaydetti: 7 Haziran Genel seçimlerle alakalı ittifaklar gündeme geliyor. Her dönemde olduğu gibi Büyük Birlik Partisi'nin tabanında ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin tabanında Sosyal Medya'ya baktığımızda ‘ittifak çağrıları' var. Fakat, şuanda resmi açıdan herhangi bir açıklamada gelmediği için ‘İttifak Yok' diyoruz. Şuanda 9 Milletvekili adayımızla biz hazırlıklarımızı tam bir şekilde yapmak için elimizden geldiği kadarıyla yapıyoruz. Büyük Birlik Partisi olarak bu seçimde Anayasa Hakkı olan ‘bireysel Başvuru' dediğimiz yani şehir bandında yüzde 10'lük barajı geçtikten sonra Anayasa Mahkemesine ‘bireysel başvuru' yla haklarımızı aramaya başlayacağız. Bundan önce barajın düşmesi ve hazine yardımı için başvurduk ama bir netice alamadık. Ama yine biz son yere kadar haklarımızı kanuni ve hukuki yoldan arayacağız”. 7 Haziran Genel seçime parti olarak gireceğiz. Kayseri'den Milletvekili aday adaylarını resmi olarak genel Merkez açıklamadı. Bize Milletvekilliği için aday aday olanlar var ama bir kısmını söyleyip bir kısmını söylemediğimiz zaman diğer başvuracak olan arkadaşlara haksızlık olur. Şuanda 7-8 arkadaşımız ilk etapta aday adaylığı başvurusunu yaptılar ve gün geçtikçe her gün telefon trafiği artıyor. Genel seçimlerin de bütün partilerde olduğu gibi Kayseri'de 9 aday çıkarıp 9'unu da almak istiyoruz. Bugünkü şartları düşündüğümüzde siyasi partililer kanununa göre de değerlendirirsek biz hazine yardımı almıyoruz. Buradaki bulunan bütün arkadaşlar Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun tabiriyle ‘çocuklarımızın süt paralarıyla' siyaset yapıyoruz. Birileri gibi trilyonlar almıyoruz. Birilerine yandaş çekip trilyonları götürerekten bu işler yapmayacağımız için elimizden gelen  tüm arkadaşlarımızla tüm gücümüzle son mücadeleyle devam edeceğiz. Büyük Birlik Partisi tüm kadrolarıyla bu ülkeyi ve bu ülkenin bu hale gelmesinde vebalı olmayan tek partidir”.

 

Büyük Birlik Partisi'nin Eski Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun AK Parti'ye transfer konusuna ise Soğman, eski dönemde olduğu için çok fazla bizim umurumuz da olmuyor. Büyük Birlik Partisi tabanda özgür ağırlığı olan bir yapıdır. Bizim bir dönem genel başkanlığını yaptı ama nasıl ki Has Parti'nin Numan Kurtulmuş ya da Demokratik Parti'nin Süleyman Soylu gibi bu kişiler ‘ bunlar vatan hainleri, bunlar haram yiyenler' diye bağırıp gidip AKP'den yer alırsa iştah üzere insanların siyasi görüşüne saygı göstererek ‘ herkesin ayağı pınar, başı göl olsun' diyoruz”dedi.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı