BÜYÜKKILIÇ, "GÜNDE 50 TON GERİ DÖNÜŞÜM YAPACAK

BÜYÜKKILIÇ,

BİR TESİS HAYATA GEÇİRİLECEK"

Melikgazi Belediyesi birimler arası koordinasyon ve istişare toplantıları kapsamında bu hafta yenileme çalışmaları devam eden geri dönüşüm tesisleri yatırım planlaması masaya yatırıldı. Başkan Memduh Büyükkılıç, Hizmette Referans Belediye olarak her alanda yapılan proje ve yatırımları ile örnek olan bunlardan en önemlilerinden birisi de Geri Dönüşüm Alanında yapılan çalışmalar için toplantı gerçekleştirildi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2002 yılında başlatılan evsel atıkların ayrıştırılmış olarak geri toplanılmasına ilişkin çalışmanın başarılı bir şekilde devam ettiğini ve ilgili bakanlıkça son yıllarda örnek gösterildiğini söyledi.

Geri dönüşümün 15 yıldır başarı ile uygulandığı ve gerek İlçemizde gerekse Türkiye´ye çalışmalarının örnek ve referans olduğunu belirten Başkan Büyükkılıç, ?Belediyemizin geri dönüşüm tesislerimizdeki yenileme günümüz şartlarına uygun ve moderinize olacak şekilde yapılanan çalışma son aşamasına geldi. Günde 50 tona varan kapasitesi yüksek bir geri dönüşüm çalışması yapacak bir tesis hayata geçirilecek. Belediye olarak geçmişten belli bir bakıma geri dönüşüm alanında referans olan ve daha güçlü bir şekilde ?Sıfır Atık´ mantığı anlayışı içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Melikgazi Belediyesi çevre dostu bir belediyedir. Bu açıdan çevre kirliliğini önlemek hem de doğal kaynakların israfını önlemek amacı ile başlatmış olduğu ayrıştırılmış geri dönüşüm çalışması ile artık örnek ve referans gösterilen bir belediye konumuna gelmiştir. Geri dönüşümde başarı oranımız % 98 lerde olup bu rakam Türkiye ortalamasının çok üstündedir. Bu sonuçlar bir bakıma Melikgazilerin geri dönüşüme vermiş olduğu önemin en önemli göstergesidir. Geri dönüşüm çalışmalarında başarının, eğitim ve farkındalık olduğu bilinci ile çalışmalarımızı planlıyoruz. Plastik, pet, kağıt, cam, metal, pil, bitkisel atık yağ, ömrünü tamamlamış lastik, elektronik atık, ahşap atıkları, naylon, olmak üzere geri dönüşüm çalışmalarımız yapılmaktadır. Geleceğimizi kurtarmak ve çocuklarımıza, torunlarımıza daha temiz bir çevre ve daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına ?Geleceğini çöpe´ atma adı altında konferanslar düzenleyerek okullarda eğitimlerimiz devam etmektedir. Türkiye´de yeni bir geri dönüşüm ekipmanı kazandırmanın haklı mutluluğunu yaşamaktayız.?dedi

Atıkların geri dönüşü ve değerlendirilme çalışması ve tesislerin örnek proje gösterildiğini ifade eden Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç gerçekleştirilen çalışma ile mahallelerde okullarda, iş yerlerinde, yapılan bilgilendirme toplantıları Melikgazi halkının duyarlılığı ile birleşince toplama rakamlarında büyük bir artış gösterdiğini referans belediye olarak bir geri dönüşüm projesinde daha referans olmanın mutluluğunu yaşatan geri dönüşüm birimimize teşekkür ediyorum diyerek sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : İHA

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"