BÜYÜKKILIÇ: 100 BİN FİDAN DİKTİK, DİKMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ

BÜYÜKKILIÇ: 100 BİN FİDAN DİKTİK, DİKMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ

2020 YILI SONUNDAKİ HEDEF: 5 MİLYON FİDAN

Milli Ağaçlandırma Günü’nde Erciyes Dağı’ndaki fidan dikim törenine katılan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Bu yıl Büyükşehir Belediyesi olarak 100 bin fidanı toprakla buluşturarak Kayseri’mizi yeşillendirmeye önemli bir katkı sağladık. Fidan dikmeye de devam edeceğiz” dedi.

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda başlatılan ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ etkinliğine bu yıl da devam edildi. 11 Kasım, saat 11.11’de 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen etkinlik, Kayseri ve 16 ilçede ‘Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes’ sloganıyla hayata geçirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Dağı Ağaçlandırma Bölgesi’nde düzenlenen fidan dikim törenine katıldı. Etkinliğe, Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Garnizon Komutan vekili Hv.Uçk.Bkm.Kur.Alb. Recai Karakaya, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, askeri erkân ile davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Erciyes’imiz artık dünya çapında, gerek kayak merkezi, gerek bulacağımız sıcak suyu, yüksek irtifa merkezi projesiyle vazgeçilmezimiz olacak. Şehrimizin turizmin, sporun ve kültürün merkezi anlayışı içerisinde yer alacak” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR OLARAK BU SENE 100 BİN FİDAN DİKTİK”

Çevreci ve yeşili önemseyen bir yaklaşım ile 16 ilçe belediye başkanı, kurum ve kuruluşlar ile dayanışma içerisinde Büyükşehir Belediyesi’nin 100 bin fidanı toprakla buluşturduğunu ve çalışmaların tamamında yer aldığını kaydeden Başkan Büyükkılıç, “Geçen sene Kayserimiz birinciliği kıl payı kaçırdı. İnşallah bu sene aynı şekilde kampanyamızı sürdüreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızı inşallah mahcup etmeyeceğiz. 5 milyona yaklaşmış olan Erciyes’teki çalışmaları bizler de daha da ileriye götüreceğiz. Belediyeler olarak şehrimizin tüm bölgelerinde bu çalışmaları yaparken, Erciyes’imize ayrıca bir değer vermekteyiz. Bu sene Büyükşehir Belediyesi olarak 100 bin fidan ile Kayseri’mizi yeşillendirmeye önem verdiğimizi her zaman paylaşmaktayız” diye konuştu.

Büyükkılıç, ayrıca maske, mesafe ve temizlik konusunda uyarıda bulundu. Kayseri Valisi Şehmus Günaydın da yaptığı konuşmada Orman Bölge Müdürlüğü’ne 2021 yılında Erciyes’e en az 1.5 milyon ağaç dikimi için hedef belirlenmesi talimatı verdi. Günaydın, mevsimin uygun gördüğü her gün ağaç dikmeye devam edeceklerini belirtti.

Kayseri Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın ise, Kayseri’nin incisi Erciyes Dağı’na, 2012 yılından bugüne kadar 4 milyon 600 bin fidan dikildiğini, 2020 yılı sonuna kadar ise 462 bin adet fidan daha dikilerek, 5 milyon 62 bin fidan dikimi hedefine ulaşılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından protokol heyeti fidan dikip, dikilen fidanları suladıktan sonra, çocuklar ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"