BÜYÜKKILIÇ; KAMULAŞTIRMA İÇİN 300 DAVA AÇILDI

BÜYÜKKILIÇ; KAMULAŞTIRMA İÇİN 300 DAVA AÇILDI

Melikgazi Belediyesi Meclisi Nisan Ayının ilk meclis toplantısını başkan Memduh Büyükkılıç başkanlığında yaptı. 28 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında 2011 yılı faaliyet raporu hakkında konuşan Başkan Büyükkılıç, amaçlarının yaşabilir bir Kayseri ya

Melikgazi Belediye Meclisi 18 gündem 11 ek gündem maddesini görüşmek üzere bir araya geldi. Meclis'te ilk olarak 2011 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Rapor hakkında söz alan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,  en önemli özelliklerinden birinin uyum içerisinde çalışmak olduğunu dile getirerek, çatışma ortamı yerine dayanışma ortamı içerisinde çalıştıklarını söyledi. Kayseri'yi ve Melikgazi İlçesini en iyi konuma getirmek için mücadele ettiklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, Bizler özellikle Kamu Kurum ve Kuruluşlarla uyum içerisinde çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Amacımız Kayseri'yi yaşanır bir kent haline getirmektir. Alt yapılarımızla birlikte koordineli şeklide çalışmalarına devam ediyoruz” dedi.

 

Melikgazi belediyesi olarak 2011 yılındaki bütçesi yüzde yüz kapasite ile kullandıklarını, stratejik planları bütçeye hazırladıklarını belirten Büyükkılıç, 2012 yılı bütçelerini 172 milyon olarak açıkladı.

Kayseri'de özellikle de Melikgazi İlçesinde oturan vatandaşları her konuda mağdur etmediklerini vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılç, Kayseri ilimiz kuzeyi ve güneyi ile her geçen gün büyüyor. Melikgazi nüfusu 500 bini aşmış durumda. 80 mahallede çalışmalarımız devam ediyor. Her mahalleye farkı plan ve proje yapıyoruz. Bizler mahalle muhtarlarımız ve vatandaşlarımdan gelen tavsiyeleri değerlendirip hayata geçirmek için uğraşıyoruz. Şehrimizin sorunları gün geçtikçe bitiyor. Sorunsuz bir kent için uğraşıyoruz. Özellikle Sağlık ve Eğitim alanında yine örnek bir il konuma geldi. Özellikle Kayseri'ye yapılan Üniversitelerle canlanma daha çok yaşanmaya başlandı” şeklinde konuştu.

 

Melikgazi İlçesi Türkiye'de bir çok ilin nüfusundan daha fazla olduğunu ve bu özelliğin hem kendilerine hemde meclis üyelerine büyük yükler getirdiğini hatırlatarak, 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerden sonra meclis üye sayısının 45'e yükseleceğini vurguladı.

 

Melikgazi Bölgesinde yapılan kamulaştırma konusunda da bilgiler veren Büyükkılıç, bugüne kadar kamulaştırma bedeli konusunda 300'e yakın davanın açıldığını ve konunun belediyeyi sıkıntıya soktuğunu belirtti.

 

Daha sonra MHP adına konuşan meclis üyesi Turan Türküm ise, meclis olarak 3. Yıllarını dolduklarını hatırlatarak,  Bizler özellikle konut alanlarının içerisine verilen LPG istasyonlarının yanlış olduğunu dile getirdik. Bu tür kararlar bazen şehrin dokusunu bozmaktadır” dedi.

 

Melikgazi Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Savruk'da AK Parti'nin ülke yönetimine geldiği gündem beri her alanda büyük reformlar yaşandığını, özelliklede yerel yönetimler yasasında yeni düzenleme yapıldığını hatırlatarak, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerin bu güne kadar kaliteli çalışmalara imza attığını ifade etti.

 

Yapılan konuşmaların ardından 2011 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis'te öte yandan 3 Encümen üyesi seçimi yapıldı. Üyeliklere Hayriye Sözduyar, Mehmet Mustafa Demir ve Erhan Köklü seçildi. Başkan Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Meclisi 5 Nisan Perşembe günü Saat:18'de toplanmak üzere kapattı.



Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu