BÜYÜKKILIÇ ÖĞRENCİLERİ YEREL YÖNETİMİ ANLATTI

BÜYÜKKILIÇ ÖĞRENCİLERİ YEREL YÖNETİMİ ANLATTI

Melikgazi Mimarsinan Bölgesi Şirintepe Mahallesinde yer alan Fatih Karcı Lisesi’nin bu ay düzenlenen proje seminerinin konuğu olan Melikgazi belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 12. Sınıf öğrencilerine yerel yönetimin çalışmaları hakkında bilgiler ve

Fatih Karcı Lisesinde “Bir Saatlik Hayat Bilgisi Öğretmenim Olur musun?“ projesi kapsamında her ay bir konuğu okullarında konuşmacı olarak konuk ettiklerini belirten Okul Müdürü Bekir Sami Önal, “Bu tür seminerleri ile öğrencilere uygulamada ve pratik de yaptıkları ile edinilen tecrübe ve bilgi birikimlerini paylaşmalarını istiyoruz “dedi.
Okulun Konferans salonunda gerçekleştirilen program da eğitimciler ile 12. Sınıf öğrencilerine önce kendi yaşamından örnekler veren Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, eskiden okumanın bu kadar kolay olmadığını zor ve yoksul şartlarda eğitim ve öğretim aldıklarını şimdiki neslin ise bu imkan ve fırsatları iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.
Hayatın her aşamasında belediye hizmetlerinden yararlanıldığını hatırlatan Başkan Memduh Büyükıklıç “Sabahları temiz ve sağlıklı bir çevre de güne başlıyorsanız, musluktan temiz ve içebilir su akıyorsa veya elinizi yıkayabiliyorsanız, toplu taşıma araçları ile gideceğiniz yere gidebiliyorsanız, yollar güvenli ve seri ise, çevreniz yeşillikler içinde ise bunlar hep belediye hizmetlerinin varlığıdır. Ancak artık belediye fiziki hizmetler yanında sosyal, kültürel, eğitimsel ve sportif hizmet ve yatırımlarla anılmaktadır” dedi.
Başkan Memduh Büyükkılıç konuşmacı olarak katıldığı seminer de öğrencilere bir belediyenin idari yapısı, iş bölümü, koordinasyonu, birimleri gibi konularda öğrencilere bilgiler aktardı ve son bölüm de öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Seminer sonunda da bütün öğrencilere kitap hediye etti. Yapılan hizmetlerden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikmen tarafından plaket verildi.Belediye tarafından yaptırılan spor salonunu gezildi.


Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı