BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ÇELİK:

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ÇELİK:

BU ŞEHİRDEKİ HERKES GİBİ CHP İL BAŞKANI DA YASALARA UYMALIDIR

   Büyükşehir belediye başkanı Mustafa çelik yazılı bir açıklama yaparak bu şehirde herkes gibi CHP il Başkanı´da yasalara uymalıdır diye uyardı. Çelik,Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Cumhuriyet Meydanı´na asılmış olan reklam panosunun indirilmesine engel olan CHP İl Başkanı Mustafa Ayan´ın yaptığı tam anlamıyla kanun bilmezlik ya da eğer kanunu biliyorsa kanun tanımazlıktır. "O pankartı indirmeye kimsenin gücü yetmez" diyerek belediye ekiplerine engel olan CHP İl Başkanı´nın sözleri, "Hiçbir kanun bizi ilgilendirmez" demekten farklı değildir. Diye eleştirdi.
Çelik yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi. CHP İl Başkanı şunu bilmelidir ki Büyükşehir Belediyesi´nin siyasi partilerin ya da partilerin milletvekili adaylarının astığı pankartlarla işi yoktur. Büyükşehir Belediyesi sadece ve sadece pankart, ilan ya da benzeri tanıtım materyallerinin nerede ne nasıl asılacağı ile ilgilenmektedir. Çünkü bu Büyükşehir Belediyesi´nin kanuni vazifesidir.
5216 sayılı yasanın 7. Maddesinin (g) fıkrası anlamak isteyenler için çok açıktır. İlgili madde her vatandaş gibi CHP İl Başkanı´nın da anlayacağı şekilde yazılmıştır. Bu maddeye göre nerelere reklam panosu yapılacağı belediyemiz tarafından belirlenebilir. Belediyemizin izni olmadan CHP tarafından meydana bakan binanın üzerine kaçak bilboard yapıldığı için Büyükşehir Belediyesi müdahil olmuştur. Orada bir reklam platformu kurulduğu için Büyükşehir Belediyesi müdahale etmiştir. CHP İl Başkanı ve ekiplerimize engel olan kişiler bilsinler ki orada asılan pankarta bir müdahale söz konusu değildir. CHP İl Başkanı acaba belediye ekipleri binanın çatısındaki platforma müdahale ediyorlar da neden hemen yanında iple asılmış pankarta müdahale etmiyorlar diye düşünmüş müdür? Tekrar ifade etmek gerekirse, ki anlamak istemeyenler için gerekiyor; belediyemiz pankartı değil pankart için yaptırılan platformu kaldırmak durumundadır. Çünkü bu belediyenin görevidir. Aksi takdirde herkes her yere reklam panosu koyabilir. Her isteyen şehrin bir yerine totem inşa edebilir. Her önüne gelen dilediği yere bilboard kondurabilir. Bu tür bir kanunsuzluğu önlemek Büyükşehir Belediyesi´nin görevidir ve Büyükşehir Belediyesi Encümeni kararıyla bu görevini yerine getirmektedir. Kanun tanımadığı ya da bilmediği halde bir de üste çıkarak adamlık öğretmeye, had bildirmeye kalkan CHP İl Başkanı´nın ağzından çıkanı kulağı duymalıdır ve öncelikle kendisi adam gibi siyaset yapmalı ve partisini adam gibi yönetmelidir

 



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi