BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

?KÖPRÜLÜ KAVŞAK´I HİZMETE AÇTI?

   Büyükşehir Belediyesince yapımı tamamlanan Eski Terminal yanında konuşlu bulunan Karayolları Köprülü Kavşağı tertiplenen açılış töreni ile hizmete girdi...

Büyükşehir Belediyesince yapımı tamamlanan Eski Terminal yanında konuşlu bulunan Karayolları Köprülü Kavşağı tertiplenen açılış töreni ile hizmete girdi... Kavşağın açılış törenine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ak Parti Milletvekili adayları, İlçe Belediye başkanları, Belediye Daire Müdürleri ve vatandaşlar iştirak etti?
Büyükşehir Belediye Başkanı MUSTAFA Çelik´in açılış konuşması ile tören strat verdi.. .. Çelik konuşmasında Kayseri insanın yaşam kalitesini aratırmak ve gündelik yaşamını kolaylaştırıp daha nitelikli hizmet alabilmesi adına yoğun çaba sarf ettikleirni vurgulayarak , bu kavşağın ilimiz trafik akışını rahatlatma anlamında çok büyük hizmet vereceğini vurgulayarak şöyle konuştu?. ?Yaptığımız işlere baktığımızda dolmuşu olmayan tek şehir biziz. Cebimizden on kuruş çıkmadan spor tesisleri yapan tek şehir biziz. Hiçbir kamu kaynağı kullanılmadan baraj yapan tek şehiriz. Bir prensip kararı aldık hangi işi iyi yaparsak takdir görürüz bu konuda benim ve ekibimin öngördüğü çalışmalar var hem ulusal çapta hem yerel çapta anketler yaptırdık. Bu anketler sonucunda vatandaşa direk sorular yönelttik talep edilen birinci öncelik, trafik toplu taşıma ulaşım gibi sonuçlar elde ettik .En beğendiniz hizmet alanını sorduk açık ara ile trafik ve toplu taşıma oldu. Yani sizler ne diyorsunuz ,vatandaşlar ne diyor? Geldiğimiz noktada çok iyiyiz bizde bu hedef doğrultusun da çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Önümüzdeki görev süresinde yol haritamız belli oldu. Yeni vizyonumuz gereği de planlı çalışma gerekiyordu, yeniden master planımızı yenilememiz gerekiyordu. Zaten alt yapı olarak bir master planımız vardı. Bütün şehir yasası ile beraber hizmet alanımız 6 misli genişledi . Trafiğe çıkan araç sayısı son on yıldı iki misli arttı. Şu anda 328 bin araç aktif halde trafikte geziyor. Ulaşım master planıyla ilgili çalışmalarımız hızlandırdık önümüzdeki 30-40 yıllık ulaşımını planlamamız için önümüzde bir gösterge olacak.?
Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız´da kısa konuşmasında Ak Parti belediyelerinin gayretli çalışmalarına vurgu yapıp, ilimize yapılan yatırımlar ve nitelikli çalışmalar için ilimiz belediye başkanlarına şükranlarını kaydetti? ?Türkiye bülüyor Türkiye gelişiyor ama Kayserinin büyüme hızı Türkiye´nin büyüme hızından daha hızlı ilerliyor. Ticaretiyle sanayisiyle kültürel faaliyetleriyle daha hızlı büyüyor. Biz ikitidara geldiğimizde 2002´nin sonunda Türkiye´de 8.6milyon ara vardı. Bu gün ise 19 milyon adeti aştı. Yani her yıl 1 milyon adet civarında trafiğe yeni araç çıktı .Ölenlerle doğunlar arasındaki fark 1 milyon civarında. Tabiri caizse bütün bebekler arabalarıyla geldi. dolayısıyla bunu karşılayacak olan alt yapı bütün büyüyen gelişen şehirlerde Kayseri. Bunlardan bir tanesi ulaşım. Problemi olarak su yüzüne çıktı. Bunun önlemelerini olarak sayın başkanlarımız tarafından alınıyor. Ve bu köprü bunlardan bir tanesi vatandaşımızı rahatlatacak kayserinin bir ucundan diğer ucuna daha rahat bir yapıyı inşallah sergilemiş olacağız.?
Etkinlikte son olarak kürsüye gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise Ak Parti iktidarının ülkemize kazandırdıklarına işaret ederek 15 yıl önceki Türkiye ile bu günün Türkiyesi´ni kıyaslayıp, Ak Parti´nin bu günlere gelinceye kadar atlattığı badirelere vurgu yaptı?
Konuşmaların ardında protokol mensupları hep birlikte kurdelayı keserek kavşağı tarafiğe açtrılar?
HABER: C.USTEN / S.ERDOĞAN

 



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”