BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İHTİYACI OLANIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEK

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İHTİYACI OLANIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEK

YAŞLILARIMIZ YALNIZ DEĞİL ...

Büyükşehir Belediyesi yaşlılarımızın daha huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmeleri için Evde Sosyal Destek Hizmeti Yaşlı Destek Programı (YADES) Projesi´ni kamuoyuna tanıttı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ihtiyaç duyan herkesin yanında olacaklarını belirtti.
Huzurevi´nde yapılan Evde Sosyal Destek Hizmeti Yaşlı Destek Programı Projesi´nin tanıtımına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra Vali Süleyman Kamçı da katıldı. Projenin tanıtım töreni öncesi Vali Kamçı ile Başkan Çelik, Huzurevi´nde kalan yaşlılarımızı ziyaret ederek, el öpüp dua istediler.
Tanıtım programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, toplumun her kesiminin çok daha huzurlu ve rahat yaşamalarını temin etmek için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, bu anlamda yaşlılarımıza büyük kolaylık sağlayacak olan Yaşlı Destek Projesi´ni uygulamaya başladıklarını söyledi. İnsan odaklı belediyecilikte Türkiye´ye örnek projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini ifade eden Başkan Çelik, ?Bildiğiniz gibi toplum içinde, çocuklar, kadınlar, gençler, yaşlılar, engelliler gibi farklı kesimler var. Dolayısıyla farklı ihtiyaçlar ve belediye hizmetlerinden farklı beklentiler söz konusu. Bu beklentilerin hemen hepsini sağlıklı bir şekilde karşılamaya çalışıyoruz. Hatta ötesine de geçiyor, toplumun bizden beklentisi olmayan; ancak toplum yararına olan projeleri de hayata geçiriyoruz. Her zaman vurguladığımız insan odaklı belediyecilikte Türkiye´ye örnek olmak ve örnek projeler gerçekleştirmek hedefindeyiz. Kısa adı YADES olan Yaşlı Destek Projemiz bu anlamda önemli bir proje. Büyükşehir Belediyemizin YADES programı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´nca uygun görülen 5 proje arasında ilk sırada yer alarak, hibe desteği almaya hak kazandı. Şehrimizin milli ve manevi hassasiyetleri; örf, adet ve geleneksel yapısı yaşlılarımıza kurumsal bakımın yani Huzurevi´nde bakımın en son seçenek olduğu görülüyor. Bununla birlikte aileler çekirdek aile olarak yaşamayı daha fazla tercih eder hale geldi. Haliyle kendi evlerinde yaşayan yaşlılarımızın hayatlarını kolaylaştıracak destekler vermek gerekiyor. İşte YADES Projemizle Kayseri´de yaşayan 65 yaş ve üzeri yaşlılarımıza evlerinde destek vereceğiz. Yaşlılarımızın mutlu ve huzurlu bir yaşlılık dönemi geçirmesini sağlamak projemizin temel hedefidir. Bunun için ailelerin yetersiz kaldığı ve destek veremediği yaşlılarımızın yanında Büyükşehir Belediyesi olacak. Yaşlılarımızı yalnız bırakmayacağız. İhtiyaç duymaları halinde yaşlımızın kişisel temizlik ve bakımını bu proje çerçevesinde biz yapacağız. Yaşlılarımızın evlerinin genel temizliğini yine ekiplerimiz gerçekleştirecek. Yaşlılarımızın evlerindeki basit tadilat ve onarım işlerini yine biz üstleneceğiz. Çağrı Merkezi Aracılığı ile yaşlılarımıza 7/24 Telefonda Hizmet vereceğiz? dedi.
PROJEDEN 65 YAŞ ÜSTÜ YAŞLILAR FAYDALANACAK
YADES kapsamındaki hizmetlerden 65 yaş üstü tüm yaşlılarımızın faydalanabileceğini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, ?Ayrıca fiziki olarak yetersiz olan yaşlılarımızın sağlık kuruluşlarına hasta nakil aracı ile ulaştırılmasını sağlayacağız. Yaşlılarımıza yönelik rehberlik, danışmanlık, sosyal ve psikolojik destek hizmeti de sunacağız. Projemizi başlatalı kısa süre olmasına rağmen bugüne kadar 190 aileye yaşam alanı temizliği, 165 yaşlımıza sağlık destek hizmeti, 39 yaşlımıza kişisel temizlik, 33 yaşlımızın evinde tamir ve tadilat, 150 yaşlımıza da berber kuaför hizmeti verdik? diye konuştu.
?İHTİYAÇ SAHİBİ HERKESİN YANINDAYIZ?
Büyükşehir Belediyesi´nin ihtiyacı olan herkesin yanında olduğunu ve yanında olmaya devam edeceğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, ?Fakir fukaranın garip gurebanın yanında olacağız. Bu kapsamda projeler geliştiriyoruz. İki gün sonra belediyemizin ekmek fırınını açıyoruz. Günlük 160 bin kapasiteli fırını açmaktaki temel hedefimiz düşük gelirli hemşehrilerimizin kaliteli ekmeği uygun fiyata alması. Ayrıca bu ayki belediye meclisimizde 65 yaş üstü vatandaşlarımızın otobüs hizmetlerinden çok daha iyi yararlanması için yolcu başına 80 kuruşluk desteği vermeye başladık. Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerimizin yanında olacağız. Beş yıldızlı otellere, lüks lokantalara, şaşalı iftar sofralarına katılmayacağız. Çat kapı iftarlarla fakir fukarayla birlikte iftar yapacağız. Ramazanın 15´inde yetimlerle, ayrıca Ramazan ayı süresince yurt dışından gelen öğrencilerimizle, sahada çalışan mesai arkadaşlarımızla, sevgi evlerindeki çocuklarımızla, Huzurevi´ndeki yaşlılarımızla iftarlar yapacağız. Bunların yanı sıra her gün Seyyid Burhaneddin Hazretleri´nin Türbesi´nde ortalama 2 bin kişiye iftar vereceğiz. Toplumun her kesimine hizmet ediyoruz; ama özellikle ihtiyaç sahibi kişilerin yanında Mustafa Çelik´i ve Büyükşehir Belediyesi´ni her zaman göreceksiniz? dedi.
Başkan Mustafa Çelik, sözlerinin sonunda yaşlılarımızdan sadece dua beklediğini belirtti.
Vali Süleyman Kamçı da yaptığı konuşmada, bizleri sevgiyle yetiştiren tüm yaşlılarımıza gereken önem ve ilgiyi göstermememiz gerektiğini belirtti ve ?Onların hayır dualarını almak insanlık görevimizdir. Yaşlılarımıza verdiğimiz hizmeti her zaman daha iyi yapmak zorundayız. İnşallah Büyükşehir Belediyesi yaşlılarımızın hak ettikleri hizmeti sağlayacaktır? diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Süleyman Kamçı ve Başkan Mustafa Çelik, YADES Projesi´nde çalışan personelle sohbet etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"