Büyükşehir Belediyesi´nden

Büyükşehir Belediyesi´nden

Çevre Bilincine Büyük Katkı ?

Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyası´nın 2016-2017 dönemi tamamlandı. Kampanyada en fazla pil toplayan okullara ödülleri verildi.
Atık Pil Toplama Kampanyası´nın ödül töreni Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu´nda yapıldı. Törende, Büyükşehir Belediyesi Çevre Hizmetleri Şube Müdürü Koray Kök, gruplar halinde hangi bölgeden hangi okulların ne kadar pil topladığına ilişkin ayrıntılı bilgiler verdi ve bu kampanyada birlikte çalıştıkları paydaşlara teşekkür etti.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sezai Çamdalı da, gelecek yıllarda kampanyaya katılan okul sayısını daha da artıracaklarını dile getirerek, ?Büyükşehir Belediyesi´nin çevre duyarlılığına daha fazla katkı sağlamak için gayret göstereceğiz? değerlendirmesinde bulundu?
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Darendelioğlu da çevreyi tüm canlıların ortak kullandığına vurgu yaparak, ?İnsanların hayatını kolaylaştıran ürünlerin imalatı ya da kullanımı sonrasında ortaya çıkan kirletici maddelerin çevreye zarar vermemesi için gerekli önlemlerin alınması insanoğlunun çabasına, aklına ve geliştireceği teknolojik çözümlere bağlıdır. Temiz ve sağlıklı yaşam alanının sürekliliği çevre bilinci ve birey olabilmede donanımlı kuşaklar yetiştirmekle mümkün olur. Çevre kirliğine sebep olan kirleticilerden sadece biri olan atık pillerin toplanması çalışmaları bile bir farkındalık yaratma gayretinin göstergesidir? diye konuştu.
Darendelioğlu sözlerinin sonunda kampanyaya katılan tüm okullara da teşekkür etti.
Konuşmaların ardından kampanyada en çok pil toplayan okullarla ödülleri verildi. Kayseri´de en fazla atık pili toplam 1550 kilo ile Hayriye Dabanoğlu İlkokulu topladı. 2016-2017 döneminde toplanan atık pilde geçen yıla göre yüzde 100 artış sağlanarak yaklaşık 7,3 ton pil toplandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor