BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ OYBİRLİĞİ VE ALKIŞLARLA KARAR ALDI BÜYÜKŞEHİR BİR İLKE DAHA İMZA ATIYOR

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ OYBİRLİĞİ VE ALKIŞLARLA KARAR ALDI BÜYÜKŞEHİR BİR İLKE DAHA İMZA ATIYOR

BÜYÜKŞEHİR BİR İLKE DAHA İMZA ATIYOR ...

Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısını yaparak gündemindeki 83 maddeyi karara bağladı.  Başkan Mustafa Çelik yönetiminde yapılan toplantıda 2016 faaliyet raporu görüşüldü ve encümen üyelikleriyle komisyonların seçimleri yapıldı. Meclis toplantısında ayrıca Türkiye´de ilk ve tek olacak bir proje görüşüldü. Kanser hastaları için Büyükşehir Belediyesi tarafından ?Hospice? adlı sağlık merkezinin yapılması meclis üyelerinin oybirliği ve alkışlarıyla kabul edildi.

 

Büyükşehir Belediye Meclisi´nde 2016 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi nedeniyle meclise Başkan Vekili Mehmet Savruk başkanlık etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in faaliyet raporunu sunmasının ardından toplantıyı açan Başkan Vekili Mehmet Savruk, 2016´nın çok önemli yatırımların yapıldığı bir yıl olduğunu söyledi.

 

BÜYÜKŞEHİR´DE SEÇİM GÜNÜ

 

2016 yılı faaliyet raporunun oylanarak kabul edilmesinin ardından meclise Başkan Mustafa Çelik başkanlık etti. Daha sonra da encümen üyelikleriyle komisyonların seçimleri yapıldı. Bu arada komisyonların üye sayısının 9 olması kararlaştırıldı. Seçimler sonucu encümen ve komisyonlar şu üyelerden oluştu:

 

Encümen Üyelikleri: Mehmet Savruk, Mehmet Büyükbaş, Metin Mermerkaya, Zekeriya Ergüneş ve Merve Sarıoğlu.

İmar Bayındırlık Komisyonu: Ahmet Tahir Gül, Halil Büyüknalbant, Oğuz Ortaköylüoğlu, Serdar Altuntuğ, Arif Balkaya, Mustafa Gengeç, Zekeriya Ergüneş, Mustafa Akpınar ve Muzaffer Ercan.

Plan Bütçe Komisyonu: Mehmet Büyükbaş, Levent Büyükkeçeci, Özkan Altun, Mustafa İnceok, İlyas Emre, Mustafa Temur, Ramazan Yapıcı, Osman Koç ve İrfan Dursun.

Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu:  Oğuz Ortaköylüoğlu, Murat Kalem, Ömer Özuzun, Cemal Acer, Tuncay Şahin, Mustafa Akbulut, Ayşe Seyhan, Meltem Maraşlıoğlu ve Mustafa Savaş.

Ulaşım Komisyonu: Mustafa Gengeç, Mesut Mucuk, Osman Turan, Ahmet Doğan, Oğuzhan Berk, Kamuran Temir, Ömer Özuzun, Hikmet Şahin ve Şükrü Kalkanlı.

Çevre ve Sağlık Komisyonu: Seyhan Kalkan, Ahmet Bilici, Suna Çakır, Hüseyin Eker, Ahmet Bostancı, Mustafa Akbulut, Özkan Altun, Mustafa Göktaş ve Fatih Kızılışık.

 

Toplam 83 maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda Sarız ilçesine verilecek olan arıcılık desteği de gündeme geldi. Tüm ilçelere ekonomik katkı sağlayacak destekler vermek istediklerini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, araştırmalar sonucu Sarız´da arıcılığın uygun olduğunun görüldüğünü belirtti ve bu doğrultuda destek vereceklerini kaydetti. Maddeyle ilgili görüşlerin ardından Sarız´a arıcılık desteği verilmesi için Kayseri Arı Yetiştiricileri Birliği ile protokol imzalanmasına oybirliği ile karar verildi.

 

BÜYÜKŞEHİR´DEN ANLAMLI YATIRIM

 

Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında anlamlı bir yatırımın da kararını aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Kayseri Şubesi´nin güzel bir proje için hayırsever aradığını belirtti ve bu hayırseverin Büyükşehir Belediyesi olabileceğini söyledi. Daha sonra yapılacak sağlık merkezi ile ilgili meclis üyelerine bilgi veren Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Kayseri Şube Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir: ?Kanser hastalığının son dönemi hasta ve aileler için çok zor geçiyor. Biz insanların insan gibi ahirete gitmesini sağlayan bir kurum yapmak istiyoruz. Avrupa´da ?Hospice? adlı bu tür kurumlar çok sayıda var. Talas´ta Komando Caddesi´nin köşesinde 12 dönümlü bir arazimiz bulunuyor. Türkiye´de olmayan, örnek olacak bir tesisi yapmak istiyoruz? dedi.

Açıklamanın ardından ?Hospice?nin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması oybirliği ve alkışlarla kabul edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de aynı bölgede Engelli Yaşam Merkezi de yapacaklarını hatırlatarak yetişmesi halinde Engelli Yaşam Merkezi ve Hospice ihalesini bir arada yapabileceklerini kaydetti.    


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"