BÜYÜKŞEHİR ULAŞIMI RAHATLATIYOR

BÜYÜKŞEHİR ULAŞIMI RAHATLATIYOR

MELİKGAZİ KATLI KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI?

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri´deki ulaşımı daha konforlu hale getirmek için yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Kış girmeden önce temeli atılan Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ile Kızılırmak Caddesi´nin kesiştiği kavşaktaki Melikgazi Katlı Kavşağı Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin de katıldığı törenle hizmete açıldı. Törende Büyükşehir Belediyesi´nin üç yıllık ulaşım yatırımlarına ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bu sürede rekor yatırımlara imza attıklarını kaydetti?

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Melikgazi Katlı Kavşağı´nın açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, Hülya Nergis ve Sami Dedeoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar  katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, geçen hafta Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında okul ve caminin temelini attıklarını, bu hafta Melikgazi Katlı Kavşağı´nın açılışını yaptıklarını belirtti ve bundan sonra her hafta bir açılış veya temel atma ile yatırımları sürdüreceklerini duyurdu. Klasik belediyecilik hizmetlerini en üst seviyede yaparken Kayseri´nin geleceğini de planlayarak buna uygun yatırımları yaptıklarını vurgulayan Başkan Çelik, her alanda birbirinden yeni projelerle her noktada çalıştıklarını kaydetti. Üç yılda her biri 1 milyon TL´nin üzerinde 742 ihale yaptıklarını dile getiren Başkan Çelik, bu ihalelerin bedellerinin 1,5 milyar TL´nin üzerinde olduğunu belirtti. 5 bin 700 noktada çalıştıklarını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, ?Bu sürede 656 kilometre asfalt, 1310 kilometre sathi kaplama yol yaptık. 2 milyon 650 bin metrekare kilitli parke ile bir rekor kırdık. 359 tarım makinesi alarak çiftçilerimizin hizmetine sunduk. 42 spor sahası, 275 bin metrekare yeşil alan ve 12 sosyal tesis yaptık. 5 sosyal tesisin yapımı da devam ediyor? değerlendirmesinde  bulundu?

Konuşmasında ulaşım yatırımlarıyla ilgili de ana başlıklarıyla bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, ?üç yılda dört ana bulvar ile kilometrelerce yol yaptık ve 15 ayrı katlı kavşak planlayarak bir kısmını tamamladık. Yani otobüsler ve raylı sistem araçları aldık. Yeni raylı sistem hatlarını projelendirdik. Bekir Yıldız Bulvarı, Mimsin-Toki Yolu, Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı, yapımına başladığımız OSB-Talas Yolu, ilave şeritlerle genişlettiğimiz Mimarsinan Kavşağı-Kumalı Yolu, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı, Sivas Caddesi Fuzuli Kavşağı-Tuna Kavşağı arası, yenilenen Buğdaylı-Kızık Yolu, Talas Halef Hoca Caddesi gibi çok sayıda cadde ile şehrin doğu ve batı girişi yaptığımız ulaşım yatırımları arasında. Bununla birlikte tüm ilçelerde şehir merkezi kalitesinde asfalt yollar yaptık? diye konuştu.

Konuşmasında katlı kavşaklar ve yeni raylı sistem hatlarından da bahseden Başkan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Göreve geldiğimizde ihaleleri yapılan Karayolları Kavşağı, Hastane ve İstasyon Kavşağı ve Sanayi Odası Kavşağı katlı kavşaklarını tamamladık. Bu çalışmalar ve yaptığımız yatırımlara destekleri nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki´ye teşekkür ediyorum. Doğu-batı, kuzey-güney aksındaki iki önemli bulvarımız olan Kocasinan Bulvarı ve Mustafa Kemal Paşa Bulvarı´nda kesintisiz ulaşım için yatırımlarımız devam ediyor. Kocasinan Bulvarı´nda Fuzuli Katlı Kavşağı ile Tuna ve 30 Ağustos Katlı Kavşağı´nı yapıyoruz. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı´nda Melikgazi Katlı Kavşağı´ndan sonra Gültepe Kavşaklarını da kısa sürede tamamlayarak Kartal Kavşağı-Doğumevi arasındaki trafiği kesintisiz hale getireceğiz. Bu kavşakların yanı sıra 21 Nisan´da Tümgeneral Aydoğan Aydın Paşa´mızın ismini verdiğimiz Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı ile Farabi Caddesi kesişiminde yapacağımız katlı kavşağın temelini atacağız. Hemen ardından Osman Kavuncu Bulvarı Terminal önü ve Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı Şehir Hastanesi yanında katlı kavşak çalışmalarına başlayacağız. Ayrıca yeni açmakta olduğumuz OSB-Talas Yolu üzerinde kesintisiz trafik için katlı kavşaklar var. Tüm bunlarla 3 yılda 15 köprülü kavşak yapıyoruz. Bu rakam bir rekordur. Ulaşımda önemli olan toplu ulaşımı da yaygın hale getirmektir. Bu amaçla göreve gelir gelmez 80 otobüs ve 30 raylı sistem aracı aldık. Banliyö hattını bu sene etap etap devreye alacağız. Ayrıca 8 adeti raylı sistem aracı büyüklüğünde olmak üzere 18 adet elektrikli otobüs alımı yapacağız. Bunların yanında ilave raylı sistem hatlarını projelendirdik. Talas Anayurt-Aşık Veysel Bulvarı Hattı´na bu yıl biz başlayacağız, Belsin-Şehir Hastanesi Hattı´na ise Ulaştırma Bakanlığımız başlayacak. Yatırımlarımızda her zaman yanımızda olan başta hükümetimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, sözlerinin sonunda Melikgazi Katlı Kavşağı´nın 11 milyon TL´ye mal olduğunu ve planlanandan üç ay önce tamamladıklarını dile getirerek, katlı kavşağın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Törende konuşan Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de Kayseri belediyeciliğinin Türkiye´ye örnek olduğunu belirtti ve bu başarıdan dolayı başta Büyükşehir olmak üzere Kayseri´deki belediyeleri tebrik etti. Vali Süleyman Kamçı da konuşmasında dışarıdan gelenlerin Kayseri´yi övmesinden gurur duyduğunu ifade ederek Kayseri´nin beğenilmesinde en büyük payın belediyeler olduğunu kaydetti.

Açılış törenin şeref konuğu  Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise görevi gereği tüm şehirlere gittiğini söyledi ve Kayseri belediyeciliğini diğer şehirlerle karşılaştırdığında bariz bir üstünlük görüldüğünü belirtti.

Kayseri´de 1994´ten sonra hizmet belediyeciliğinin başladığını, daha sonra sosyal belediyecilik ve ardından kalkınma belediyeciliğine geçtiklerini vurgulayan Bakan Özhaseki, ?Bugün de arkadaşlarımız ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar ve şehri büyütmeye devam ediyorlar. Tüm şehirlere gidiyorum ve oradaki belediyelere bilgi vermeye çalışıyorum. Gittiğim her yerde Kayseri´den bahsediliyor. Hamdolsun memleketimizde güzel şeyler oluyor. Bu açıdan Kayseri Belediyeciliği dillere destan? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Şahin Güven´in dualarıyla açılış kurdelesi kesilerek, hayırlı olsun dilekleriyle Melikgazi Katlı Kavşağı hizmete açıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi