BÜYÜKŞEHİR UYGULAMALARI ÖRNEK GÖSTERİLDİ

BÜYÜKŞEHİR UYGULAMALARI ÖRNEK GÖSTERİLDİ

KAYSERİ LİSESİ MİLLİ MÜCADELE MÜZESİ TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ´NDEN ÖDÜL ALDI

Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması sonuçlandı. Yarışmada Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi uygulamada örnek gösterilerek Büyükşehir Belediyesi ödüle layık görüldü. Ödül töreni önümüzdeki günlerde yapılacak.
Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında Türkiye genelinde 83 ayrı proje değerlendirildi. Konusunda uzman jüri üyelerinin yapmış oldukları değerlendirmeler sonucu Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi ödüle layık görüldü.
Açılışından bu yana henüz beş ay geçmiş olmasına rağmen uygulama alanında ödül alan Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi, yarışma jürisi tarafından örnek gösterildi. Yarışma Jürisi, Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi´nin ödüle layık görülmesinin gerekçelerini şöyle açıkladı: "Kayseri Büyükşehir Belediyesi´ne; projelerinin kent kimliğini koruyan ve destekleyen farklı katmanları gün ışığına çıkarma çabası, teknik açıdan yüksek nitelikteki restorasyon uygulamaları, Milli Mücadele Müzesi projesinde ortaya konulan başarılı müze kurgusu ve konusunda örnek teşkil eden bir uygulamaya imza atılmış olması nedeniyle uygulama ödülü verilmiştir."
Tarihi Kentler Birliği´nin ödül töreni önümüzdeki günlerde yapılacak. Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi´nde tüm yönleriyle Kurtuluş Savaşı, Anadolu´nun milli mücadeleye katkısı ve milli mücadele kahramanları anlatılıyor. Müzede Sakarya Harbi´nde şehit düşen Kayseri Lisesi son sınıf öğrencileri için de bir platform yer alıyor. Müzede ayrıca Kayseri Lisesi´nin asırlık eğitim tarihini ortaya koyan bölümler ve örnek sınıf da bulunuyor.



Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı